POVRATAK VELIKANA

On je 1041. tenisač svijeta, ali uskoro će biti među najboljima!

18.02.2016 u 00:01

Bionic
Reading

Juan Martin del Potro pobjednički se vratio tenisu nakon 11 mjeseci izbivanja, trijumfom protiv Denisa Kudle 6:1, 6:3 u Delray Beachu. Iako mu se renking urušio, još uvijek predstavlja opasnost i za one najbolje...

Zbog konstantnih problema s ozljedom zgloba Del Potro je propustio gotovo tri pune sezone nakon osvajanja US Opena 2009. godine, no ove je srijede zabilježio novi povratak tenisu.

Argentinac nije igrao prošle godine i u međuvremenu je pao na 1041. mjesto ATP ljestvice, no zahvaljujući pozivnici dobio je priliku nastupiti u Delray Beachu i to je iskoristio, zabilježivši impresivnu 6:1, 6:3 pobjedu protiv Denisa Kudle.

'Imati priliku pobijediti nakon 11 mjeseci je veliki poklon turnira za mene. S obzirom da je to bio moj prvi meč, mislim da mi je bekhend bio dobar i da se mogu natjecati na ovom nivou. Ovo je bilo olakšanje, jer sam mnogo puta sumnjao mogu li se uopće vratiti tenisu,' izjavio je 27-godišnji Argentinac nakon trijumfa kojeg je Federer prije par godina vidio kao budućeg vladara tenisa.

Iako se to proročanstvo zbog ozljede nije ispunilo, ako zglob izdrži Del Potro još uvijek s lakoćom može biti među deset najboljih, a možda i još koji put zaprijetiti osvajanjem Grand Slam turnira...