SVI NA JARUN

Okuplja se europska triatlonska elita; Zagreb je ovo čekao 11 godina!

17.07.2015 u 11:31

Bionic
Reading

Od petka do nedjelje na zagrebačkom Jarunu održat će se treće Balkansko prvenstvo u triatlonu na koje su već potvrdili dolazak neki od najboljih europskih triatlonaca.

Oko 400 natjecatelja iz ukupno 17 zemalja borit će se tijekom vikenda za bodove koji u konačnici mogu biti presudni za odlazak na Olimpijske igre 2016. u Riju, a zanimljivo je da je to prvo tako veliko triatlonsko natjecanje u Hrvatskoj unazad čak sedam godina, piše magazin GoOUT

'U Zagrebu se nešto ovako veliko posljednji put događalo prije 11 godina, a u Splitu prije sedam. Stižu nam vrhunski triatlonci, među ostalima Ukrajinac Danilo Sapunov i Srbin Ognjen Stojanović, te Bugarka Hrista Stoyneva, no i mi imamo svoje favorite, ponajprije Matija Lukina i Sonju Škevin', kazao je za Magazin GoOUT Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlonskog saveza dodajući kako Europska triatlonska federacija (ETU) podržava oblik povezivanja zemalja slabijeg financijskog statusa te dodjeljuje bodove za plasman za Europski kup koji se ujedno vrednuje za kvalifikacije za Olimpijske igre.

Dodajmo još kako je otvorenje predviđeno za petak u 19 sati, a natjecanja počinju u subotu ujutro. Tako će već u 8.30 startati muškarci u sprint elite utrci, a nakon njih s razmakom od pola sata i ostale kategorije: juniori, kadeti i amateri. U nedjelju u isto vrijeme započinje ekipna štafeta.

Cijeli članak pročitajte OVDJE