nagrada za tomića

Ogromna čast za Hrvata u Barceloni: Postao prvi inozemni kapetan u povijesti kluba

08.09.2018 u 16:07

Bionic
Reading

Košarkaški klub Barcelona potvrdio je ove subote da će u novoj sezoni igrati s Antom Tomićem kao kapetanom, prvim inozemnim igračem u povijesti kluba na toj funkciji...

Podsjetimo, bivši hrvatski košarkaški reprezentativac stigao je u Barcelonu 2012. godine i od tada igra važnu ulogu na poziciji centra u redovima Katalonaca, s kojima je osvojio španjolski Kup prošle sezone.

  • +2
Ante Tomić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: ACB Photo/Á. Martínez

Barcelona je potvrdila da će Ante Tomić u novoj sezoni biti kapetan momčadi, prvi inozemni košarkaš u povijesti kluba na toj funkciji.

Iskusni 31-godišnji Dubrovčanin odigrao je 455 utakmica u dresu Barcelone, najviše od svih 'stranaca' u redovima katalonskog kluba, a odlaskom u mirovinu Juana Carlosa Navarra ispraznilo se mjesto kapetana i ukazana mu je ogromna čast.

'Bit će to moja sedma godina u Barceloni i igrač sam s najviše sezona u klubu. Bit će to velika odgovornost, prije svega zbog oproštaja Navarra. Biti kapetanom Barcelone je nešto nevjerojatno i jako sam sretan,' prenosi službena klupska stranica Tomićevu izjavu.

Trener Svetislav Pešić tako će u Tomiću imati svog prvog pomagača među igračima, a dokapetanom je proglašen Pierre Oriola.