OSTALI BEZ NAJBOLJEG

Ogroman udarac za američki Dream Team: Jako sam tužan!

20.04.2012 u 15:18

Bionic
Reading

London 2012. - točno 20 godina nakon Barcelone 1992. – trebao je na košarkaškom olimpijskom turniru ponuditi nasljednike originalnog Dream Teama, ali ozljede su im poremetile planove jer je otpao najbolji centar svijeta Dwight Howard

Sezona je definitivno gotova za centra Orlanda Dwighta Howarda. Sam je košarkaš u razgovoru za ESPN.com najavio da će uskoro na operaciju leđa, što znači da ga neće biti ni na Olimpijskim igrama u Londonu, gdje je trebao biti član prve petorke novog Dream Teama.

All-Star centar Orlanda obznanio je da mora na operaciju leđa, a informaciju je potvrdio i glavni menadžer kluba Otis Smith u četvrtak navečer.

'U najboljem je Howardovom interesu da tu operaciju obavi što ranije', rekao je Smith, a izostanak s Olimpijskih igara najavio je igračev menadžer Dan Fegan

'Operacija koju će obaviti u petak u Los Angelesu sigurno će ga spriječiti u nastupu za reprezentaciju u Londonu', kazao je Fegan.

'Pokušao sam igrati, ali stanje se samo pogoršavalo', rekao je 26-godišnji Howard o problemu koji ga muči još od ožujka.

'Liječnici predviđaju da s rehabilitacijom mogu početi odmah po zahvatu, a za pun ritam treninga trebao bih biti spreman za oko četiri mjeseca. Nisam posebno zabrinut jer ću se sigurno vratiti još jači', poručio je centar Orlanda koji ove sezone ima prosjek od 20,6 koševa, 14,5 skokova i 2,2 blokade.

Predsjednik američkog košarkaškog saveza Jerry Colangelo u četvrtak navečer još nije bio upoznat s Howardovom odlukom, pa nije želio špekulirati o eventualnim posljedicama po olimpijsku momčad SAD-a. Svoje žaljenje zbog izostanka Howarda s popisa putnika za London već je izrazila najveća zvijezda američke reprezentacije, LeBron James.

'On je bio važan dio naše reprezentacije i jako sam tužan što smo ga izgubili zbog ozljede', izjavio je košarkaš Miamija. Izostankom Howarda otvara se mjesto u petorci 24-godišnjem centru LA Lakersa Andrewu Bynumu, koji igra u životnoj formi. Osim što je ove sezone postao All-Star igrač, nastup na Olimpijskim igrama i zlatna medalja bili bi vrhunac za njega. NBA titulu s Lakersima ima pa će tako doći na popis rijetkih sretnika koji su objedinili te dvije titule.