OVO JE BOLNO

Ogroman kiks bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića u borbi za izravan ulazak u Premiership; njegov WBA ne ovisi više samo o sebi

17.07.2020 u 20:40

Bionic
Reading

U 45. kolu engleskog Championshipa (2. liga) nogometaši West Bromwich Albiona izgubili su kod Huddersfield Towna 2:1 te je to veliki korak unatrag Bilićeve družine u borbi za plasman u Premiership

Domaćin je poveo preko Willocka u četvrtoj minuti. Bacuna je ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane, vratar Johnston izbio, ali je Willock iz odbijanca zabio za 1:0!

WBA je izjednačio u 42. minuti. Ubačaj Pereire je golman Lossl jedva obranio, no lopta se odbila točno na glavu O'Sheaja koji je poentirao za 1:1.

U nastavku su gosti pritisnuli, krenuli po tri boda s kojim bi stigli jako blizu elitnog razreda, ali umjesto toga dogodio se novi šok. U 86. minuti mrežu je zatresao Smith-Rowe i možda bivšem hrvatskom izborniku oduzeo mogućnost da sljedeće sezone WBA vodi u Premiershipu.

Nastup u Premiershipu će izboriti prve dvije momčadi, Leeds je to već napravio, a WBA ima tek jedan bod prednosti pred zahuktalim trećim Brentfordom. Brentford ima utakmicu manje, i u strašnoj je formi, čak osam pobjeda zaredom, svih sedam nakon stanke uzrokovane koronavirusom.

Isto tako WBA bi po prvi put mogao ostati bez jedne od prve dvije pozicije na ljestvici nakon čak 35 kola u slučaju da Brentford u subotu ne izgubi na gostovanju kod Stoke Cityja. U slučaju remija Stokea i Brentforda, Brentford će preskočiti WBA prije posljednjeg kola zbog bolje razlike pogodaka.

Dakle, Bilićeva prava nada je samo pobjeda Stoke Cityja u subotu, jer Brentford u posljednoj utakmici prvenstva (46. kolo) kod kuće dočekuje posljednjeplasirani Barnsley koji je već ispao i teško da može prirediti iznenađenje.

  • +3
Huddersfield Town - West Bromwich Albion, 45. kolo Championshipa, 2019/20. Izvor: Profimedia / Autor: Paul Currie/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ukoliko, WBA ne završi na drugom mjestu odlazi s još tri drugoligaša u play-off za Premiership, a to je izuzetno težak put.

Poraz WBA u Huddersfieldu ujedno je i teoretski osigurao povratak Leeds Uniteda u društvo najboljih nakon 16 godina, jer je WBA ostao na 82 boda, pet manje od vodećeg Leedsa. Huddersfield je, pak, pobjedom protiv WBA praktički osigurao ostanak, sada je 17. sa 51 bodom, šest više od 22. Hull Cityja i 23. Luton Towna koji se nalaze u zoni ispadanja.

Hrvatski veznjak Filip Krovinović odigrao je drugo poluvrijeme za WBA.