iskreni Clarke

Oglasio se i utučeni škotski izbornik koji je priznao zašto je tužan: Da, baš zbog toga idemo kući, a Hrvatska prolazi!

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 23.06.2021 10:01
  • Objavljeno 23.06.2021 u 07:33
Bionic
Reading

U redovima škotske nogometne reprezentacije - koju je Hrvatska nadigrala 3:1 u ključnoj utakmici za prolaz - nisu skrivali tugu što niti u jedanaestom pokušaju nisu uspjeli proći skupinu na nekom velikom natjecanju

'Večeras smo igrali protiv ekipe koja je prekaljena na turniru i koja je znala odigrati treću utakmicu u skupini, a mi vjerojatno nismo. Baš zbog toga idemo kući, a Hrvatska prolazi', kazao je utučeni škotski izbornik Steve Clarke.

'Tužan sam zbog igrača. Dugo smo čekali kako bi došli na neki veliki turnir i dobra skupina igrača nas je dovela ovdje. Tijekom grupne faze bilo je puno dobrih stvari, ali u konačnici ne i bodovi koji su nam trebali', poručio je.

Škoti su EURO otvorili porazom od Češke, potom su remizirali protiv Engleske, a u susretu za prolaz izgubili od Hrvatske.

'Iz prve utakmice nismo dobili ništa, što je značilo da moramo otići na Wembley i potrošiti puno energije, fizički i mentalno, kako bismo si dali priliku. Možda smo zbog toga patili u trećoj utakmici'.

Vratar David Marshall naglasio je kako je škotska predstava protiv Hrvatske veliko razočaranje.

'Bili smo pozitivni nakon nastupa u Engleskoj i večeras smo dobro započeli utakmicu, tako da je ishod veliko razočaranje. Hrvatska je stvarno dobro odradila drugo poluvrijeme'.

'Izbornik nam je rekao da je ovo tek početak nečega i da ćemo se za kratko vrijeme sastati kako bismo se pokušali kvalificirati za Svjetsko prvenstvo. Sad imamo turnirsko iskustvo, što će nas poboljšati kao skupinu', zaključila je škotska jedinica.

  • +66
Hrvatska - Škotska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AFPTV
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal