RONALDO ILI BALE

Odluka o Zlatnoj lopti pada u okršaju Portugala i Walesa!

06.07.2016 u 09:29

Bionic
Reading

Premda iz oba tabora uporno ponavljaju kako to neće biti dvoboj Cristiana Ronalda i Garetha Balea, već Portugala i Walesa, zvijezde 'Kraljevskog kluba' u naslovnim su ulogama uoči polufinalnog dvoboja Portugala i Walesa, a ishod tog dvoboja vjerojatno će odlučiti i pitanje osvajača Zlatne lopte za 2016. godinu...

Ronaldo i Bale, najskuplji nogometaši na svijetu i suigrači iz Real Madrida, prije šest tjedana zajedno su se radovali europskom naslovu 'Kraljevskog kluba'. U srijedu u Lyonu samo će jedan imati razlog za slavlje.

'Naš san je sve bliži. Nikada nisam skrivao želju da osvojim trofej u dresu reprezentacije. Vjerujem kako smo na dobrom putu,' kazao je Ronaldo, dok je Bale poručio: 'Za svakog od nas najveća je čast nositi dres reprezentacije. Mi igramo za Wales, za zmaja na našem dresu i borit ćemo se do kraja.'

Portugal je do polufinala stigao bez pobjede ali i bez poraza u 90 minuta. U skupini su tri puta remizirali, u osmini finala su pobijedili Hrvatsku u produžetku, a u četvrtfinalu Poljsku nakon izvođenja jedanaesteraca. Bit će to njihovo četvrto polufinale u posljednjih pet europskih prvenstava, te peto ukupno. Među četiri najbolja bili su i prije četiri godine u Poljskoj i Ukrajini, 2004. pred svojim navijačima, te 2000. u Belgiji i Nizozemskoj i 1984. godine u Francuskoj. Do finala su stigli samo jednom 2004. godine na prvenstvu koje su organizirali, no u završnom susretu ukazala se grčka priredivši jednu od većih senzacija u povijesti EP-a.

'Ovoga puta spremni smo ispisati povijest,' poručio je Portugalac, no ubrzo je stigao i odgovor.

'Ovo je naše vrijeme. Već sada smo ispisali povijest, no nemamo namjeru zaustaviti se. Bit će to velika srijeda za velški nogomet,' poručio je Bale nakon što je Wales u debitantskom nastupu na europskom nogometnom prvenstvu stiglo do polufinala.

Ogled u Lyonu biti će njihov prvi okršaj na suprotnim stranama u posljednjih pet godina. Posljednji put su bili na suprotnim stranama u travnju 2011. u četvrtfinalu Lige prvaka. Ronaldo u dresu Reala, a Bale u dresu Tottenhama. Real je dobio obje utakmice (1-0, 4-0), a Ronaldo je zabio dva gola.

U dosadašnjih pet nastupa na EP-u u Francuskoj Bale je bio uvjerljiviji, no Portugalci se nadaju kako će Ronaldo tek sada 'eksplodirati'. Bale je u pet nastupa zabio tri gola, a Ronaldo dva, no portugalski majstor ima i jednu asistenciju. Ronaldo je uputio više udaraca prema suparničkim vratima (36/21), no Bale je bio precizniji (14/9). U dresu Real Madrida Ronaldo je prošle sezone zabio čak 51 gol uz 13 asistencija, dok je Bale postigao 19 pogodaka i dodao 11 asistencija.

Ovaj ogled trebao bi riješiti i pitanje osvajača Zlatne lopte za 2016. godine. Naime, vjeruje se da bi on trebao biti iz redova osvajača Lige prvaka, Real Madrida. To bi mogao biti Cristiano Ronaldo, ali ako Bale odvede Wales u veliko finale Eura, titula najboljeg igrača godine definitivno bi trebala pripasti njemu...