što se dogodilo?

Odluka najboljeg svjetskog para šokirala organizatore; Mate Pavić i Nikola Mektić u posljednji su se tren povukli s Roland Garrosa

02.06.2021 u 20:58

Bionic
Reading

Mate Pavić i Nikola Mektić bili su među najvećim favoritima za osvajanje drugog Grand Slam turnira sezone, no sad je jasno da najbolji svjetski teniski par neće zaigrati na ovogodišnjem Roland Garrosu

Teniski svijet prvo je povlačenjem s ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa šokirala Naomi Osaka, a sada su organizatori drugog Grand Slam turnira sezone doživjeli još jedan udarac.

U posljednji trenutak svoj su nastup otkazali hrvatski tenisači Mate Pavić i Nikola Mektić koji su u ovom trenutku najbolji par u svijetu 'bijelog sporta'! 

Ne treba ni isticati kako su Pavić i Mektić bili najveći favoriti za osvajanje Roland Garrosa, no Pariz ih ipak neće vidjeti jer su se povukli s turnira. U 1. kolu hrvatski je par trebao igrati protiv kombinacije Feliciano Lopez i Jaime Munar, ali organizatori su ih zamijenili s Pablom Andujarom i Pedrom Martinezom.

Za sada se službeno ne zna razlog zašto su Pavić i Mektić odustali, no nagađa se kako je jedan od njih (ili čak obojica?) pozitivan na koronavirus... To je u ovom trenutku jedino logično objašnjenje njihovog iznenadnog odustajanja.