OVO JE NEVJEROJATNO

Teniskoj zvijezdi zaprijetili izbacivanjem s Roland Garrosa, a ona ih preduhitrila i povukla potez kakav svijet tenisa ne pamti

31.05.2021 u 20:46

Bionic
Reading

Trenutačno druga tenisačica svijeta, Japanka Naomi Osaka odustala je od daljnjeg nastupa na Roland Garrosu dan nakon što je bojkotirala konferenciju za medije po pobjedi u 1. kolu zbog čega je kažnjena sa 15.000 dolara.

Četverostruka 'grand slam' pobjednica prije početka turnira je rekla kako ne želi razgovarati s medijima iz 'mentalnih razloga', no Vijeće 'grand slam' turnira nije imalo razumijevanja te joj je uz novčanu kaznu zaprijetilo izbacivanjem s turnira te suspenzijom na sljedećim turnitima ukoliko nastavi izbjegavati medije, pa je 23-godišnja Japanka sama napustila Roland Garros.

'Mislim kako je najbolje za turnir, ostale igračice i moje dobro da se povučem kako bi se svi ostali mogli ponovno posvetiti tenisu', objavila je Osaka putem twittera nagovijestivši kako bi mogla uzeti dužu pauzu od nastupanja.

U podužem priopćenju poručila je da se od 2018. bori s depresijom i anksioznošću što joj stvara velike probleme kad mora govoriti pred ljudima. Ispričala se novinarima i svima povezanima s tim aktivnostima, a dala je do znanja da je o svom problemu obavijestila organizatore Roland Garrosa koji očigledno nisu imali razumijevanja za njezine probleme.