nedodirljivi

Odluka čelnika Milana mogla bi izazvati pobunu u svlačionici; za njega pravila ne vrijede jer on je jednostavno - Zlatan

05.05.2020 u 15:11

Bionic
Reading

Čelni čovjek AC Milana, Ivan Gazidis, najavio je kako sve u klubu očekuje dodatno smanjenje plaća, ali ova odluka ne odnosi se samo na jednu osobu - Zlatana Ibrahimovića (38)! Naime, Gazidis ne želi razljutiti Šveđanina kojeg pokušava nagovoriti da potpiše novi ugovor i ostane na San Siru još barem jednu sezonu

On je uvijek bio poseban, kako na terenu, tako i izvan njega. Da, jedan, jedini, neponovljivi Zlatan Ibrahimović (38). Za njega su uvijek vrijedila neka posebna pravila, često ih je on sam 'pisao', mahom zasluženo, ali nikad sam nije tražio nikakve povlastice.

Zato se sada legendarni švedski napadač našao u poprilično neugodnoj situaciji, a za sve uopće nije kriv.

Naime, čelni čovjek AC Milana, Ivan Gazidis, spreman je izuzeti Zlatana iz plana drastičnih ekonomskih rezova koji se odnose na ostatak momčadi i djelatnike kluba.

Gazidis je uvjeren da će samo tako moći ispuniti sve financijske želje Zlatana Ibrahimovića ako on odluči ostati na San Siru i sljedeće sezone. No, izvori bliski samom Ibrahimoviću tvrde kako njemu nije toliko bitna financijska strana ugovora, važnija mu je 'sportska budućnost' momčadi Milana i ambicije kluba u sljedećim sezonama. Priča ide tako daleko da je Ibrahimović spreman prihvatiti i manji ugovor, ali ako se odustane od najavljenih drastičnih rezova plaća momčadi i klupskim djelatnicima.

U isto vrijeme talijanski mediji navode kako ostatku igrača Milana vijest o smanjenju plaća svima osim Ibrahimoviću nije baš najbolje 'sjela'. U svlačionici 'rossonera' navodno opasno 'kuha', sprema se pobuna. Ne protiv Ibre, već protiv vodstva kluba koje posljednjih mjeseci povlači poprilično sulude poteze. Sve je krenulo s otkazom Zvonimiru Bobanu, a čini se kako bi se situacija mogla još i dodatno pogoršati.

Ibrahimović je u siječnju s 'rossonerima' potpisao ugovor na šest mjeseci uz opciju produženja suradnje na još jednu godinu. Bez obzira na to što je već u 'debelim' veteranskim godinama, Ibrahimović je itekako dao svoj doprinos momčadi Milana - na terenu i izvan njega - i klub je spreman učiniti sve kako bi iskusni napadač ostao na San Siru barem još jednu sezonu.

Problem za Gazidisa je u tome što je Ibrahimovića jako razljutio otkaz Zvonimiru Bobanu koji je Ibru u stvari i doveo na San Siro. Nove kadrovske rošade koje sprema Gazidis - promjena trenera i mogući odlazak Paola Maldinija - Ibrahimoviću se nikako ne sviđaju i samo zbog toga dvoji ostati ili otići iz Milana. Tako bi Zlatanova budućnost na San Siru mogla ovisiti o tome hoće li trener Stefano Pioli i tehnički direktor Maldini ostati u klubu ili će ih Gazidis otjerati. A s njima i Ibru...