METAMORFOZA

Od plesačice do brutalne 'nokauterice'

25.02.2010 u 12:39

Bionic
Reading

Sarah Kaufman nepobjediva je gladijatorica u kavezu. U petak je očekuje meč za naslov svjetskog prvaka u lakoj kategoriji pod organizacijom Strikeforce. Njezin prvi izbor nije bila 'slobodna borba' nego ples

Odlična borba protiv Valerie Letourneau

Jedna od najboljih predstavnica ultimate fighta zasigurno je Sarah Kaufman. Mlada Kanađanka (24) svih svojih devet mečeva riješila je u svoju korist, a prvih sedam nokautom. Sada je očekuje borba za naslov protiv Japanke Takayo Hashi (omjer 12-1).

No Kaufman kao tinejdžerica nisu zanimale borilačke vještine nego ples. Nekoliko je puta tjedno u gradu Victoriji pohađala plesni studio i trenirala balet, step, hip-hop, jazz i druge varijante plesa. Dvoranu je preuzeo novi vlasnik i tamo su se počele trenirati borilačke vještine. Sarah je nezainteresirano prolazila pored dvorane dok je kolega s plesa nije nagovorio da se i ona okuša.

'To je bila prilika da ispucam svoju agresiju. Kada si tinejdžer, imaš stres od obitelji, škole ili nekog posla', rekla je Sarah koja je nekoliko godina kasnije postala prava razbijačica.

Debi u 'slobodnoj borbi' imala je 3. lipnja 2006. kada je sredila Amerikanku Liz Posener.

'Ljudi koji me znaju s plesa ostali su šokirani kako sam se promijenila. Nekada sam bila sramežljiva i šutljiva osoba. Zabavno je kada vas od starih prijatelja netko nazove i kaže da je uzbuđen i da je gledao sve tvoje borbe', govorila je Sarah.

U slučaju pobjede, nije nemoguće da Sarah Kaufman šake ukrsti i s nešto težom protivnicom Cristiane Santos Cyborg. To bi bio pravi meč.