statistika nije sjajna

Od katastrofe do prosjeka: Halilović neće dugo pamtiti ovu sezonu!

24.05.2017 u 18:12

Bionic
Reading

Alen Halilović prošlog je vikenda završio svoju natjecateljsku sezonu u dresu Las Palmasa za koji nije postigao niti jedan pogodak tijekom proljeća, a upisao je dvije asistencije, u 18 utakmica. To je svakako puno bolje od debakla kojeg je doživio u Bundesligi...

Naš mladi 20-godišnji veznjak definitivno se ove sezone neće dugo sjećati. Podsjetimo, prošlog je ljeta stigao u HSV i zabio pogodak u svojoj prvoj službenoj utakmici, protiv niželigaša u Kupu. Malotko je tada vjerovao da će mu to biti jedini postignuti gol u sezoni.

Halilović se u Hamburgu nije naigrao niti kod Labbadije niti kod Gisdola, da bi potkraj jeseni potpuno pao u drugi plan i više nije sjedio niti na klupi. Nije mu preostalo ništa drugo nego potražiti novu sredinu pa se ove zime vratio u Primeru u dresu Las Palmasa.

Španjolska javnost imala je velika očekivanja od talenta koji je bio solidan u dresu Sportinga prošle sezone te ga se vidjelo jednog dana i kao standardnog igrača Barcelone, no ovog proljeća u dresu Las Palmasa nije napravio mnogo.

Statistika kaže da je odigrao 18 utakmica, no od toga je samo u njih šest započeo u udarnoj momčadi. Uputio je ukupno 14 udaraca, od toga sedam u okvir od kojih niti jedan nije završio u mreži. Imao je dvije asistencije za pogodak te ukupno 12 dodavanja kojima je kreirao gol šanse.

Halilović je tome dodao 261 uspješno dodavanje od ukupno 326, uz 51 dribling, dva žuta kartona i 11 prekršaja.

Nedovoljno da bi dobio poziv izbornika Ante Čačića za utakmice sljedećih dana, no barem je koliko toliko oživio svoju karijeru i sljedeće sezone ima se pravo nadati se boljem...