U KATALONIJI SIGURNI

Nema više dvojbe: Zna se tko će biti novi Rakitićev trener!

23.05.2017 u 15:05

Bionic
Reading

Dnevnik El Mundo Deportivo iz pouzdanih izvora doznaje da će 29.svibnja Enresto Valverde biti potvrđen za novog trenera Barcelone...

Podsjetimo, Luis Enrique ove je zime objavio kako odlazi na kraju sezone s Camp Noua te namjerava uzeti godinu dana pauze u svojoj trenerskoj karijeri. Tako je Barca ostala bez stratega s kojim je osvojila dvije Primere, dva španjolska Kupa i jednu Ligu prvaka u zadnje tri godine, a smiješi mu se još jedan, posljednji trofej sljedećeg vikenda u finalu Kupa kralja protiv Alavesa.

Barca već dugo traži njegovog nasljednika, a nakon što je propala ideja dovođenja Jorgea Sampaolija koji se odlučio vratiti u Čile, klub se okrenuo Ernestu Valverdeu, odličnom 53-godišnjem treneru koji u posljednje četiri sezone vodi Athletic Bilbao.

Valverde se pokazao kao jedan od najboljih trenera Primere, a u igračkoj karijeri je nastupao za Barcelonu što mu je dodatan plus kod čelnika kluba.

Iako će se službena potvrda čekati do sljedećeg tjedna, dnevnik El Mundo Deportivo iz pouzdanih izvora saznaje da je do dogovora došlo te da će Valverde preuzeti klupu i dobiti ugovor na dvije godine, s opcijom jednogodišnjeg produženja.

Ernesto će tako preuzeti jednu od najpoželjnijih klupa u Europi, no neće mu biti lako, jer se od Barcelone očekuje osvajanje mnogo trofeja, a svaka i manja kriza može značiti otkaz treneru...