VELIKO RAZOČARANJE

Od Eura se oprostila prva nogometna reprezentacija

17.06.2016 u 09:32

Bionic
Reading

Poraz od Sjeverne Irske i remi Njemačke s Poljskom donijeli su ukrajinskoj nogometnoj reprezentaciji rano ispadanje s Eura, s obzirom da više ne može pobjeći s posljednjeg mjesta na ljestvici grupe C...

Ukrajina je na europsku nogometnu smotru došla uvjerena da može biti barem treća u svojoj skupini, što bi im u mnogim varijantama bilo dovoljno za prolazak u nokaut fazu natjecanja. No, nakon poraza od Njemačke u utakmici u kojoj su igrali dobro, Ukrajinci su doživjeli neočekivani poraz od Sjeverne Irske i uoči svoje posljednje utakmice ostali na nula osvojenih bodova.

Da stvar bude gora za izabranike izbornika Fomenka, remi Njemačke i Poljske u četvrtak navečer znači da više ne mogu pobjeći s posljednjeg mjesta, jer bodovno mogu dostići još jedino Sjevernu Irsku, a s njom imaju lošiji međusobni omjer.

Tako je Ukrajina postala prva reprezentacija koja je ispala s Eura, na razočaranje njezinog stratega.

'Igrači nisu bili mentalno spremni za ovu utakmicu i podcijenili su trud potreban za pobjedu,' zaključio je razočarani Mihailo Fomenko.

Ukrajina se već polako može okrenuti kvalifikacijama za SP u Rusiji koje počinju u rujnu, u kojima se nalazi u istoj skupini s Hrvatskom, Islandom, Turskom, Finskom i Kosovom.

EURO

Skupina C

Ukrajina - Sjeverna Irska 0:2
Njemačka - Poljska 0:0
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Njemačka 2 1 1 0 4
2. Poljska 2 1 1 0 4
3. Sjeverna Irska 2 1 0 1 3
4. Ukrajina 2 0 0 2 0

Sljedeće utakmice

21.6. Ukrajina - Poljska
21.6. Sjeverna Irska - Njemačka