engleska liga

Nunez ušao pa u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Liverpoolu s igračem manje

27.08.2023 u 20:08

Bionic
Reading

Tri nedjeljne utakmice 3. kola Premier lige završile su pobjedama gostujućih momčadi, a najteže je do nje došao Liverpool u Newcastelu, gdje je gubio 1:0 do 81. minute i igrao s igračem manje, ali je na kraju slavio 2:1 zahvaljujući golovima Darwina Nuneza

Newcastle je poveo u 25. minuti kad je Anthony Gordon iskoristio pogrešku braniča Trenta Alexander-Arnolda i svladao Alissona.

Tri minute poslije domaća momčad je došla do brojčane prednosti, jer je sudac John Brooks zbog prekršaja na Alexanderu Isaku pokazao izravan crveni karton Virgilu van Dijku.

Newcastle je pokušavao, ali nije uspio materijalizirati stečenu prednost. Kad su domaći propustili priliku udvostručiti prednost i osigurati pobjedu, Liverpool je s desetoricom na terenu došao do velikog preokreta.

U 81. minuti, četiri minute nakon što je ušao u igru, Darwin Nunez se u kontranapadu sjurio po desnom boku u kazneni prostor te snažnim i preciznim udarcem pogodio mrežu uz suprotnu vratnicu za 1:1. Urugvajac je po istom receptu u trećoj minuti sučevog dodatka poslao loptu u mrežu gotovo na isto mjesto za pobjedu Kloppove momčadi.

  • +9
Newcastle - Liverpool, engleska liga, 27.8.2023. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Engleski i europski prvak Manchester City došao je i do treće pobjede na startu nove sezone Premier lige svladavši u Sheffieldu domaći United 2:1.. Momčad koju je umjesto Pepa Guardiole vodio njegov pomoćnik Juan Manuel Lillo stvarala je prilike, ali je izostala uobičajena realizacija. Tako je Erling Haaland u 37. minuti propustio realizirati kazneni udarac pogodivši vratnicu. No, iskupio se u 63. minuti kad je na ubačaj Jacka Grealisha glavom poslao loptu u mrežu.

Domaća momčad je izjednačila u 85. minuti, kad je pričuvni igrač Jayden Bogle s desne strane iz kaznenog prostora pogodio suprotan donji kut. No, samo tri minute poslije Rodri je snažnim i preciznim udarcem donio još jednu pobjedu aktualnom prvaku kojom se City izdvojio na vrhu ljestvice s maksimalnih devet bodova, dva više od West Hama, Tottenhama, Liverpoola i Arsenala. 

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić bili su u početnoj postavi 'građana'. Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu na poziciji lijevog braniča, dok je Kovačiću bila namijenjena uloga defenzivnog veznog koju je igrao do 86. minute. 

U nedjelju je do pobjede stigla i Aston Villa slavljem 3:1 na gostovanju kod Burnleyja. Dvostruki strijelac za Villu bio je Matty Cash (8, 20), a Moussa Diaby je u 61. minuti potvrdio pobjedu, nakon što je u 47. minuti Lyle Foster smanjio zaostatak domaće momčadi.

Aston Villa je sa šest bodova na šestoj poziciji, a Burnley je jedna od četiri momčadi koja još uvijek nije osvojila nijedan bod u novoj sezoni. 

Standings provided by Sofascore