španjolac zabrinut

Novo nezadovoljno lice u svlačionici Bayerna: Niko Kovač ga je žrtvovao...

03.01.2019 u 10:30

Bionic
Reading

Javi Martinez najveća je žrtva promjene taktike kojom je Niko Kovač probudio Bayern i sada se morao pomiriti sa sjedenjem na klupi i razmisliti o odlasku iz kluba s kojim je osvojio sve što se može osvojiti...

U Bayernovoj svlačionici punoj zvijezdi ne mogu svi biti sretni i zadovoljni, a trenutno je među onima koji s mnogo briga ulaze u 2019. godinu Javi Martinez koji se pita hoće li dobiti novu priliku kod Nike Kovača.

  • +8
Bundesliga, Eintracht - FC Bayern Izvor: Pixsell / Autor: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL

Naime, bio je 30-godišnji španjolski defanzivni veznjak standardan u prvom dijelu sezone, no Bayernova igra nije funkcionirala pa je Kovač odlučio promijeniti taktiku, pojačati veznu liniju dvojcem kojeg čine Joshua Kimmich i Leon Goretzka, a Martineza poslati na klupu.

'Bilo je ključno zatvoriti sredinu terena. Protivnici nas obično čekaju duboko i onda loptama u prostor traže suigrače kad dođu do lopte,' objasnio je novost hrvatski trener.

Vjeruje se da Kovač ne krivi Martineza za propuh u obrani tijekom prvog dijela sezone, no prebacivanje igre iz ofenzive u defanzivu slaba je strana ovog Španjolca, zbog čega je izgubio svoje mjesto u momčadi.

U doba najvećih uspjeha Bayerna, Heynckesove trostruke krune 2013. godine Javi je bio nezamjenjiv na poziciji defanzivnog veznog, ali situacija se promijenila. Što je najgore za njega, Kovač ga ne preferira niti gurati među stopere, što su u prošlosti radili neki drugi treneri.

Martinez koji je nedavno izjavio da bi volio još mnogo sezona provesti u Bayernu na kraju će morati razmisliti želi li ostati dio momčadi i sljedećeg ljeta, jer kako stvari stoje kod Nike Kovača, mogao bi se u budućnosti nagledati utakmica s klupe za pričuve...