za ne povjerovati

Sramota u Engleskoj: Bogati klubovi skupo naplaćuju djeci izlazak na teren s igračima

03.01.2019 u 06:45

Bionic
Reading

BBC je otkrio kako pola engleskih prvoligaša naplaćuje od roditelja izlazak djece na travnjak u društvu svojih nogometnih heroja, a Swansea to radi u drugoj ligi...

U Engleskoj je čini se sve na prodaju pa tako i mjesto mališana na travnjaku uoči utakmica Premiershipa, uz bok nogometnih idola s kojima zajedno izlaze iz svlačionica.

  • +10
Premier liga, Everton - Tottenham Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, BBC je otkrio kako Everton naplaćuje čak 800 eura roditeljima za dvije do tri utakmice na kojima njihovo dijete dobiva priliku pojaviti se držeći se za ruku s igračem.

West Ham pak cijenu mijenja ovisno o suparniku, a ako se radi s dvoboju s nekim od najjačih klubova, ona je 777 eura.

Leicester City još jedan je od klubova koji prakticira ovu iznudu novaca po cijeni od 700 eura, iako od televizijskih prava dobiva stotine milijuna eura godišnje, a za ulaznice uzima najmanje pedesetak eura.

Na neslavnoj listi našao se i Swansea koji unatoč ispadanju u drugu ligu i dalje naplaćuje roditeljima ovu uslugu, a jedino što se promijenilo je cijena koja je sada "samo" 530 eura.

Tottenham, Wolverhampton, Crystal Palace, Brighton, Burnley, Cardiff, Watford i Bournemouth također zarađuju novac ovom neslavnom praksom, ali po manjoj cijeni.

Manchester United i City, Liverpool, Chelsea i Arsenal ne naplaćuju djeci pojavljivanje na travnjaku već ih biraju slučajnim odabirom iz juniorskog pogona...