POSLIJE KUPA PROMJENE

Hajduk živi vječno, a sve ostalo u njemu se brzo mijenja...

25.05.2018 u 11:20

Bionic
Reading

Hajduk živi vječno, ali svi koji u njemu rade su potrošna roba. Na Poljudu imamo novu promjenu na mjestu sportskog direktora...

U splitskom prvoligašu svake godine je prometno, ne mijenjaju se samo igrači nego i čelnici kluba. Tako je 'pala' nova glava – Mario Branco više nije sportski direktor Hajduka.

Portugalac je došao na Poljud početkom lipnja 2016. i zadržao se dvije godine, ali u tom razdobolju nije bilo trofeja pa je tako došao i njegov kraj.

Saša Bjelanović (38) nasljeđuje Branca na mjestu sportskog direktora. Nekadašnji hrvatski reprezentativac s bogatim iskustvom igranja u Italiji u proteklom je razdoblju obavljao funkciju pomoćnika sportskog direktora Kluba, a sada je preuzeo glavnu ulogu.

Posjeduje diplomu za sportskog direktora i trenersku UEFA A licencu, obje završene pri Talijanskom nogometnom savezu (FIGC).

  • +21
Hrvatski kup, finale: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Podsjećamo, ove sezone Hajduk je završio kao treći u prvenstvu, a priliku za osvajanjem trofeja imao je u Kupu u srijedu u Vinkvcima. Ipak, Splićani su poraženi od Dinama 1:0, a poslije utakmice imali su velike zamjerke na suđenje.

  • +15
Sukob Torcide i policije na finalu Kupa 2018. Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX