TRENUTAK KOJI ĆE GA OBILJEŽITI

Jedan akter finala Kupa bio je totalno slomljen; glupost koja će ga vječno proganjati

24.05.2018 u 10:00

Bionic
Reading

Najveći tragičar finala Kupa zaisgurno je grčki veznjak u redovima Hajduka Savvas Gentsoglou (27) koji je katastrofalno pogriješio kod pogotka Dinama, jedinog na cijeloj utakmici

U Hajduku se ponekad vole pohvaliti svojom omladinskom školom, vjerujom u mlade igrače, ali na terenu to ponekad izgleda drugačije. Dosta je stranaca u splitskom klubu, a neki od njih su pokazali da ne zaslužuju nositi 'bili' dres'.

>> Kad te Joško uzme na zub i u svom stilu opere na javnoj televiziji

  • +21
Hrvatski kup, finale: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Takvi promašaji uprave na Poljudu nisu rijetkost, ali ponekad se i pogodi s pojačanjima iz inozemstva. Tako je dobar izbor bilo dovođenje grčkog veznjaka Savvasa koji je iza sebe imao jako dobru sezonu te je dokazao da se na njega može računati.

>> Nenad Bjelica otvorio dušu; evo kome je posvetio trijumf u Kupu, a kome poklanja medalju

Nažalost, ovaj iskusni Grk ostat će upamćen prije svega po finalu Kupa gdje je neshvatljivo pogriješio te se pretvorio u tragičara. Jedini pogodak na utakmici u Vinkovicma pao je poslije njegove gluposti.

Umjesto da je bez rizika nabio loptu na tribine ili što dalje od gola, on je želio nadmudriti' Gavranovića, ali to nije dobro završilo za Hajduk. Dinamov napadač mu je ukrao loptu, sjurio se prema golu i zabio jedini gol na susretu.

>> Atraktivna policajka u pratnji navijača plijenila pozornost uoči finala Kupa!

Dinamo - Hajduk 1:0, Mario Gavranović, finale Kupa 2018. Izvor: Društvene mreže

Što vrijedi Savvasu sve one dobre partije kad će uzbog ovoga ostati obilježen. Svjestan je toga i on pa je tako utučen poput mumije prošao pored novinara. Sasvim shvatljivo da mu nije bilo do razgovora.

Suigrači niti u jednoj izjavi nisu ga osudili i optužili da je krivac za poraz, za njih su to suci, ali Savvasa će trenutak iz 55. minute vječno proganjati, jer se ponio kao neki amater na treningu.

>> Trener Hajduka spustio sa stilom sucima nakon kontroverzne odluke u finalu Kupa!

  • +15
Sukob Torcide i policije na finalu Kupa 2018. Izvor: Cropix / Autor: Emica Elvedji / CROPIX