EKSKLUZIVNO

Ovakav komentar Igora Štimca o suđenju u finalu iznenadit će sve!

24.05.2018 u 12:23

Bionic
Reading

Bivši proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac, potom i izbornik, Igor Štimac ovih je dana okupiran 'Utakmicom života', no bez obzira na posvećenost tom projektu, odgledao je finale hrvatskog Kupa, u kojem je Dinamo uzeo trofej pobijedivši u finalu Hajduk 1:0

Hajduk je imao prilike u srijedu u Vinkovcima nakon pet godina uzeti trofej. No Kopićeva je momčad poražena od Dinama, uz jedan gol Marija Gavranovića, ali i brojne negativne komentare na suđenje četvorke predvođene Marijom Zebecom.

Najviše mu se spočitava nedosuđeni penal nakon starta na nogu Gyurcsa, a prije toga i dosuđeno zaleđe Saida, kojeg nije bilo.

  • +21
Hrvatski nogometni kup, finale: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Naravno, u HTV-ovoj emisiji, u kojoj je Mateo Beusan upozorio na sudačke greške, Joško Jeličić nije propustio priliku te je vrlo otvoreno kritizirao suce finala.

Za razliku od njih, Igor Štimac, veliki hajdukovac, ali i čovjek koji nikad nije štedio ni aktualno vodstvo HNS-a, ali ni čelnike Dinama, ovog je puta povukao ručnu kočnicu.

'Sjetimo se da je isti sudac, odnosno Zebec, sudio nedavni derbi u Splitu i da je zaslužio apsolutno sve pohvale. I zato bih sada stavio ruku u vatru, jer siguran sam da su ovo bili isključivo previdi, bez ikakve namjere. I ako je bilo nečijih previda, onda su to isključivo - previdi pomoćnika. Istina, bila je situacija u kojoj je Gyurcso dobio udarac u nogu, ali što se vidjelo tek u ponovljenoj situaciji. Dakle sudac u tom trenutku teško da je to mogao primijetiti, osim da je bilo tek nekog laganog kontakta', objasnio je Igor Štimac za tportal cjelokupnu situaciju.

'Moje mišljenje je da imamo odličnog mladog suca, kojeg ne smijemo 'pokopati' zbog jednog sudačkog previda. Puno je dobrih stvari ove godine napravio da bismo ga tek tako sada razapinjali.'

Ipak, Štimac se dotaknuo i pomoćnika, prije svih Križarića, koji je mogao (i morao) bolje reagirati u spornim situacijama.

'Koliko znam, suci su dobili naputak - kada nisu 100 posto sigurni, da je bolje prednost dati napadaču. U tom je slučaju mogućnost pogreške puno manja i da je tako bilo, sada se ne bi doveli u ovu situaciju', zaključio je Igor Štimac.