NEPORAŽENI TINEJDŽER

Novo borilačko čudo! UFC potpisao najmlađeg 'gladijatora' u svojoj povijesti: Nikada nisam vidio nešto ovakvo

22.09.2022 u 09:34

Bionic
Reading

Jedan od najpopraćenijih ovosezonskih evenata u sklopu Contender Seriesa svakako je bio onaj sinoć održani unutar UFC-ovog Apexa. Razlog tomu bio je Raul Rosas Jr., 17-godišnji meksički borac bantam kategorije

Momak koji će tek za 20-ak dana navršiti 18. godin (8. listopada) tražio je ugovor s UFC-om preko DWCS-a i Manda Gutierreza (7-1). Iako mu je tek 17 godina, Rosas je na DWCS došao s pet profesionalnih pobjeda u pet profesionalnih nastupa. Niz se nastavio i sinoć, piše Fight Site.

Mladi Meksikanac jednoglasnom je odlukom sudaca pobijedio svog sunarodnjaka Gutierreza i tako je upisao svoju šestu profesionalnu MMA pobjedu.

Rosas je kroz sve tri runde prikazao jako dobar i kreativan grappling. Već u prvoj rundi bio je blizu izvođenja 'Suloev stretch' zahvata, a u drugoj rundi upisao je prelijepo rušenje nakon lažiranja 'letećeg koljena', a taj trenutak možete vidjeti OVDJE. Rosas je pokazao da je kompletan i svestran borac u ovom nastupu, a 30-27 rezultat je na sve tri sudačke kartice.

'Nikada nisam vidio nešto ovakvo. On je pozitivna uma, talentiran, poseban i drukčiji. Ne viđaju se 17-godišnjaci koji ovako kontroliraju stvari', rekao je White nakon eventa, a Rosas je dodao:

'Još od svog rođenja, znao sam da će se ovo dogoditi, stoga nitko ne bi trebao biti iznenađen. Ja sam novi kralj ovdje i sada idem po taj pojas.'

On ima plan postati UFC-ovim prvakom do svog 20. rođendana, dakle do 8. listopada 2025. godine. Trebat će mu puno rada, sreće i sjajnih nastupa, jer UFC-ova bantam kategorija prožeta je nizom vrhunskih boraca.