POČETNIČKA POGREŠKA

Novi vozač Ferrarija se osramotio: Ovakav gaf u Singapuru mu nije trebao

14.09.2018 u 12:25

Bionic
Reading

Charles Lecerc par dana nakon što je Ferrari potvrdio da će voziti njegov bolid sljedeće godine napravio je početničku pogrešku na prvom slobodnom treningu uoči Velike nagrade Singapura, udarivši u zid na mjestu na kojem se to rijetko kad događalo...

Podsjetimo, 20-godišnji vozač iz Monaka u svojoj debitantskoj sezoni privukao je pažnju s nekoliko iznimnih nastupa u slabašnom bolidu Saubera s kojim je u Azerbajdžanu osvojio senzacionalno šesto mjesto, što je bilo dovoljno Ferrariju da odluči potjerati Kimija Raikkonena i zamijeniti ga nadolazećom zvijezdom sljedeće sezone.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Belgije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, u posljednje vrijeme Leclerc ima problema s odustajanjima i sudarima, a samo par dana nakon objave da će u 2019. godini voziti Ferrari, u Singapuru je ovog petka napravio najveći gaf otkad je u elitnom automobilističkom natjecanju.

Naime, izgubio je koncentraciju tijekom jutarnjeg slobodnog treninga i opalio u zid na mjestu na kojem se to rijetko kad događalo u prošlosti.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Pritom je Lecerc oštetio ovjes i Sauberovim mehaničarima natovario dodatni posao koji im nije trebao.

'Žao mi je, dečki. Moja pogreška,' korektno je priznao putem radio veze, no kad jednom pređe u Ferrari za ovakve gafove neće biti oprosta...