strašno

Novi veliki problemi za izbornika Zlatka Dalića i Hrvatsku; reprezentacija ne putuje u kamp St. Andrews a ako se ne premjesti skupina, Euro će biti neregularan?

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 31.05.2021 09:51
  • Objavljeno 29.05.2021 u 19:18
Bionic
Reading

Nakon što su Česi otkazali dolazak u svoj kamp u Edinburghu, zbog strogih epidemioloških mjera u Škotskoj, sada se, istina još neslužbeno, na taj potez odlučio i Hrvatski nogometni savez, odnosno reprezentacija na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem

Kako pišu Sportske novosti, Hrvatska otkazuje kamp u St. Andrewsu. Odluka nije službena, ali prema informacijama iz HNS-a trebala bi biti za koji dan i zapravo je samo pitanje formalnosti. Razlog je isti zbog kojeg su Česi odjavili Edinburgh i boravit će doma u Pragu. Po Škotskim Covid-19 pravilima, koja su drugačija od UEFA-inih, ako samo jedan igrač bude pozitivan svi ostali koji su bili s njim u kontaktu moraju u izolaciju. Pod takvim uvjetima nije moguće igrati Euro.

Gdje će Vatreni boraviti za vrijeme Eura nije još poznato. Prioritet HNS-a je naći kamp u Engleskoj ili Walesu, dakle u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje nisu propisi kao u Škotskoj, odnosno u slučaju jednog zaraženog igrača ostali mogu igrati utakmice. Teoretski, Vatreni bi mogli boraviti u Hrvatskoj, primjerice u Rovinju, i samo letjeti na nastupe, ali to nije prva opcija. Čelnici Saveza i izbornik Zlatko Dalić traže najbolje rješenje.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak je kazao:

'Radi se o situaciji koja se razvija nekoliko dana. U komunikaciji smo sa češkim savezom i UEFA-om. Svjesni smo da su u Škotskoj okolnosti nepovoljne i razmatramo promjenu kampa reprezentacije iz Škotske na neku drugu lokaciju Puno je toga na stolu, donijet će se odluka da budu najbolji mogući uvjeti za pripreme reprezentacije, ali i po pitanu Covid-19 pravila, da u slučaju zaraze nekog igrača ne moraju i drugi u izolaciju', njegove riječi prenose Sportske novosti.

A čemu teži Hrvatski nogometni savez?

'Varijanti je nekoliko, St. Andrews je sada već manje vjerojatan, tražimo nešto drugo, ali tek ćemo vidjeti što će to biti. Želimo idealne uvjete pa ne možemo preko noći donijeti odluku. Ne bih o postocima, ali logično je da Hrvatska bude u blizini gradova u kojima igra'.

Ne reagira li i Uefa, te premjesti utakmice skupine u druge europske gradove, možemo reći kako će Euro biti neregularno, jer Englezi i Škoti na stadione će dolaziti iz susjedstva, dok bi Hrvati i Česi morali putovati iz nekih, puno udaljenijih destinacija.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal