ovo nisu očekivali

Novi šok u Madridu; jedan od najvažnijih igrača Reala potvrdio je da nakon punih 10 godina napušta Santiago Bernabeu

16.06.2021 u 18:30

Bionic
Reading

Novi trener madridskog Reala Carlo Ancelotti sigurno nije očekivao ovakve probleme u prvim tjednima svog povratka na Santiago Bernabeu. Jasno je da će u ljetnom prijelaznom roku 'kraljevski klub' napustiti brojni prvotimci koji više nisu u Ancelottijevim planovima, no najava odlaska francuskog reprezentativca Raphaela Varanea šokirala je sve

Španjolski mediji tvrde kako Carlo Ancelotti ne računa na Isca, Sergia Ramosa, Luku Jovića, Danija Ceballosa, Martina Odegaarda i Mariana Diaza. Ceballos i Odegaard će najvjerojatnije i dalje ostati u Arsenalu na posudbi, kapetan Ramos gotovo sigurno odlazi jer mu je istekao ugovor, a ne želi potpisati novi, drastično smanjeni, dok su Isco, Diaz i Jović 'u izlogu'.

No, sve je šokirala potvrda kako iz kluba nakon punih 10 godina odlazi jedan od najvažnijih igrača, francuski reprezentativac Raphael Varane (28)!

Ugovor s Realom mu završava u lipnju 2022. godine i Varane na Santiago Bernabeu sada zarađuje 'okruglo' pet milijuna eura na godinu. U Realu jako dobro znaju koliko im Varane znači, te su francuskom braniču ponudili novi, bogatiji ugovor prema kojem bi zarađivao devet milijuna eura na godinu.

No, Varane je odbio, posebice nakon što je saznao da je David Alaba, koji je stigao iz Bayerna, dobio ugovor od 12,5 milijuna eura na godinu te je tražio sličnu plaću... Predsjednik Florentino Perez odbio je taj njegov zahtjev, a Varane je odmah zatražio da ga klub proda.

  • +2
Real Madrid - Villarreal, 38. kolo Primere, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: RODRIGO JIMENEZ

Zainteresiranih ima, čeka se velika borba Manchester Uniteda, Chelseaja i PSG-a. Ova se tri velikana već neko vrijeme motaju oko Varanea i spremni su mu ponuditi traženi iznos, a vrlo vjerojatno i nešto više. Problem je u odšteti, Real ga neće pustiti za manje od 70 milijuna eura i to bi mogao biti nepremostivi problem. Posebno za United koji je navodno zbog toga već i odustao od ovog pojačanja...

Zato je PSG ostao u igri, a u Realu su se odmah ponadali kako bi se u cijeli transfer mogao nekako 'ugurati' i dolazak Kyliana Mbappea u Madrid! Realnost je takva da PSG neće pristati na takve 'ucjene', ali spremni su za Varanea ponuditi 60 milijuna eura odštete, a igraču bi dali 11 milijuna eura godišnje plaće.

Iz Chelseaja se još ne izjašnjavaju, no Varane je navodno na samom vrhu liste želja trenera Thomasa Tuchela koji će učiniti sve da ga dovede u London...

Real bi tako ostao bez standardnog stopera koji je u klubu od 2011. godine kad je za 10 milijuna eura stigao iz Lensa. Od tada je odigrao 360 utakmica za 'kraljeve' i osvojio čak 17 trofeja od čega čak četiri Lige prvaka! Veći problem je to što Real ostaje bez uigranog i standardnog stoperskog para Varane-Ramos koji je godinama držao obranu 'kraljeva'.