Frka i u Kustošiji

Novi slučaj zaraze koronavirusom u hrvatskom nogometu; dvije drugoligaške momčadi stavljene u samoizolaciju zbog igrača koji su pozitivni

01.07.2020 u 11:05

Bionic
Reading

Nakon što je prošlog tjedna odjeknula vijest kako jedan igrač Hrvatskog dragovoljca ima koronavirus, zbog čega je cijela momčad poslana u samoizolaciju, isto se dogodilo i u momčadi drugoligaša Kustošije

Podsjetimo, nakon prijateljske utakmice dva zagrebačka drugoligaša, Hrvatskog dragovoljca i Kustošije, ustanovljeno je kako jedan igrač momčadi iz Sigeta ima koronavirus zbog čega je 20-tak ljudi stavljeno u samoizolaciju.

Manje od tjedan dana kasnije doznaje se kako je koronavirus dobio i jedan igrač Kustošije zbog čega je momčad koja je igrača na toj utakmici stavljena u samoizolaciju.

Naime, epidemiolozi su prvo stavili u samoizolaciju cijelu momčad Dragovoljca uključujući i trenera i pomoćne trenere te sve igrače Kustošije koji su igrali drugo poluvrijeme, ali na kraju je jedan od njih bio pozitivan na testu. Kako piše 24sata, svi se igrači zasad osjećaju dobro i nema naznaka da je još netko u momčadi Kustošije pozitivan. Prema informacijama iz kluba zaraženi se osjeća dobro, a u izolaciji su logično sada i ostali suigrači, trener i pomoćni treneri prve momčadi.

Dodajmo još kako je prvenstvo Druge HNL prekinuto u ožujku zbog pandemije koronavirusa i donesena je odluka da neće biti nastavljeno. No, kako bi održali formu i ostali u treningu klubovi često igraju prijateljske utakmice, a ova dva slučaja zaraze pozivaju na oprez.

  • +8
Koronavirus u Hrvatskoj Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT