DINO KLAPIJA

Iz Kustošije u Arsenal, pola nogometne Europe ludi za ovim talentiranim napadačem

22.12.2023 u 17:53

Bionic
Reading

Nakon što je iz NK Kustošije put Barcelone otišao igrač iz niželigaša Kustošije, Mikayil Faye, ovaj zagrebački klub 'priprema' još jednog igrača kojeg želi londonski Arsenal. Riječ je o Dinu Klapiji, 16-godišnjem napadaču

Trener Topnika Mikel Arteta slao je svoje 'skaute' već nekoliko utakmice kako bi ga izvijestili o mogućnostima mladog nogometaša. Artetini skauti opisali kao snažnog i brzog igrača, koji dobro igra s obje noge i vrlo je opasan iz prekida.

Za Klapiju interes pokazali i Manchester United, RB Leipzig te Borussia Dortmund

Sve je izvjesnije da će Kustošija mladog napadača spremna pustiti u zimskog prijelaznom roku, a za odštetu traži šest milijuna eura te postotak od budućeg transfera.

Inače, Klapija je rođen u SAD-u, te uz američke 'papire' ima i hrvatske. Prije prelaska u Kustošiju bio je i u Dinamovoj nogometnoj školi.

Nastupao je za U17 reprezentaciju Hrvatske, trenutno igra za seniore Kustošije za koje je skupio šest utakmica u SuperSport drugoj NL, a također je i član juniorske ekipe koja igra u juniorskom SuperSport HNL-u.

Zanimljivo, Klapija je dobio i poziv u američku reprezentaciju, odnosno da se priključi kampu u Oregonu, u kojem se Amerikanci pripremaju za FIFA U17 Svjetsko prvenstvo koje sljedeći mjesec počinje u Indoneziji.