SLOVENCI U PANICI

Novi skandal na pomolu; čelnici EHF-a žele 'bezobraznog' Vujovića odmah potjerati s Eura?

17.01.2018 u 14:57

Bionic
Reading

Prve dvije utakmice slovenske rukometne reprezentacija na Euru u Zagrebu, poraz od Makedonije i remi s Njemačkom, izbornik Dežele Veselin Vujović zauvijek će pamtiti. No, čak je moguće kako će zbog vulgarnog rječnika i cirkusa koji je napravio biti drastično kažnjen

Okidač je bila sporna je odluka suca koju je donio na kraju utakmice protiv Njemačke. Naime, Njemačka je izjednačila iz sedmerca po isteku vremena (prije toga uslijedilo je dugotrajno pregledavanje video snimke) nakon što je ustanovljeno kako je slovenski igrač Blaž Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa sredine igrališta. No, prema pravilima Blagotinšek se nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra i dosuđen je 'sporni' sedmerac.

'Oni (suci) su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ne bih priključio? Napravili su ovaj sport smiješnim, jer ga vode debili', kazao je između ostalog Vujović koji je nezadovoljan suđenjem na kraju utakmice stao na gol kako bi Nijemcima branio sedmerac.

Ubrzo su uslijedile dvije žalbe EHF-u 'zbog kršenja pravila' i obje su odbijene. Naravno, tome je prethodila i vijest kako čelnici Rukometnog saveza Slovenije najozbiljnije razmišljaju o napuštanju Europskog prvenstva što bi bio skandal kakav dosad nije viđen. Procurile su i informacije kako ipak ostaju na EP-u, a među prvima ih je na svom Twitter profilu iznio Miha Žvižej, slovenski reprezentativac koji je otkazao nastup na EP-u iz osobnih razloga. 

Kako se doznaje iz izvora bliskih EHF-u na kraju cijele priče i cirkusa koji je napravljen moglo bi se dogoditi da Mindaugas Gatelis i Vaidas Mažeika, suci koji su dosudili sporni kazneni udarac (i napravili još puno pogrešaka), budu suspendirani s EP-a. To samo može biti utjeha Slovencima jer čak i ako uvjerljivo nadigraju Crnu Goru dalje prenose samo jedan bod i šanse za polufinale su im – minimalne.

No, novu tektonski poremećaj u Rukometnom savezu Slovenije mogla bi izazvati suspenzija izbornika Slovenije Veselina Vujovića. Teške uvrede na račun sudaca i čelnika EHF-a sigurno mu neće oprostiti. Hoće li na koncu biti samo financijski kažnjen ili će 'bezobrazni trener' biti odmah suspendiran na određeni vremenski rok još nije poznato.

Nema sumnje kako bi suspenzija Vujovića i njegovo udavljivanje s EP-a bio udarac kakvom se nisu nadali. No, možda je u cijeloj priči ipak stvar dogovora pa će, kako bi se tenzije smirile, Vujović ipak dobiti samo ukor. U svakom slučaju malo je reći kako je u taboru Slovenije zavladala pomutnja ili bolje rečeno - panika.

  • +18
Slovenija - Njemačka, 2. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL