I DRUGA ŽALBA ODBIJENA

Slovenska legenda razotkrila važnu odluku čelnika rukometnog saveza o napuštanju EP-a

17.01.2018 u 12:29

Bionic
Reading

Nakon što su čelnici Rukometnog saveza Slovenije najozbiljnije razmišljali o napuštanju Europskog prvenstva, nezadovoljni suđenjem i ključnim odlukama na utakmicama protiv Makedonije (poraz 25:24) i Njemačke (25:25)., u srijedu su najavili konferenciju za medije oko 16 sati (srijeda) na kojoj će javnost detaljno obavijestiti što su odlučili.

No, informacijama koje su procurile iz slovenskog stožera već sada se zna kako Slovenija ipak ostaje na Europskom prvenstvu. Dakle, nisu se odlučili za najradikalniji potez u povijesti rukometa i nisu izazvali skandal napuštanjem Zagreba.

Informaciju kako Slovenija igra protiv Crne Gore utakmicu trećeg kola prvi je na svom Twitter profilu iznio Miha Žvižej, slovenski reprezentativac koji je otkazao nastup na EP-u iz osobnih razloga. No, navodno je izostao zbog razilaženja (spominje se i svađa) s izbornikom Veselinom Vujovićem. Tako ispada kako je slovenska legenda razotkrila ovu važnu odluku koja je ipak – bila jedina logična.

'Drago mi je što Slovenija ostaje na prvenstvu, i pao mi je kamen sa srca. Tužno je da se u ovako uzbudljivom vremenu za rukomet moramo suočavati sa svojim problemima. Ovo se oduvijek događa, ali bojim se da nema pravog rješenja. Naprijed, Slovenija!', napisao je 30-godišnji Žvižej.

Tako su čelni ljudi Rukometnog saveza Slovenije, predsjednik Franjo Bobinc i glavni tajnik Goran Cvijić, ipak popustili. Očito su bili itekako svjesni kakvu bi štetu rukometu u Sloveniji donije ta radikalna odluka.

U međuvremenu je EHF službeno objavio kako je Rukometnom savezu Sloveniju službeno odbijena i druga (detaljnija i opširnija, op..a) žalba zbog tzv. 'kršenja rukometnih pravila' na utakmici protiv Njemačke.

No, službena odluka ostaju li i dalje na EP-u ipak se čeka do 16 sati kada je najavljena konferenciju za medije.

  • +18
Slovenija - Njemačka, 2. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL