ODLAZE IZ ZAGREBA?

Sprema se najveći skandal u povijesti rukometa u režiji Slovenije; uskoro odluka!

16.01.2018 u 11:59

Bionic
Reading

Čelnici Rukometnog saveza Slovenije najozbiljnije razmišljaju o napuštanju Europskog prvenstva nakon što su, prema njihovu mišljenju, zakinuti za bodove u utakmicama protiv Makedonije (poraz u završnici 25:24) i Njemačke (po njima sumnjiv sedmerac za izjednačenje 25:25 u zadnjoj sekundi!). Zbog lošeg tretmana kod sudaca očito su potpuno pukli...

Ta vijest nevjerojatnom se brzinom proširila iz Zagreba u susjednu Sloveniju i prema pisanju slovenskih medija nije riječ samo o blefu jer izbornik Slovenije Veselin Vujović već je puno toga ružnog rekao na račun sudaca i čelnika EHF-a da je očito svjestan i kazne. Te je također svjestan kako su na kontu mogli imati četiri boda koja bi im bila ogroman kapital u sljedećoj fazi natjecanja. Ovako su im šanse za prolaz u polufinale minimalne.

Navodno se upravo vodi ljučni sastanak hoće li Slovenija odigrati posljednju utakmicu u skupini (Crna Gora) ili će biti akteri najvećeg skandala u povijesti rukometa. Predsjednik njihova saveza Franjo Bobinc najavio je konferenciju za medije tijekom utorka…

'Još jučer sam govorio kako je to što se događa prešlo sve granice i zbog svega Rukometni savez Slovenije ozbiljno razmišlja o napuštanju Europskog prvenstva. S druge strane svjesni smo svega i razmišljamo o svim negativnom posljedicama koje bi pogodile nove generacije', rekao je glavni tajnih RZS-a Goran Cvijić.

'Oni (suci) su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ne bih priključio? Napravili su ovaj sport smiješnim, jer ga vode debili', kazao je Vujović koji je nezadovoljan suđenjem na kraju utakmice stao na gol kako bi Nijemcima branio sedmerac. To je očito bila 'kap koja je prelila čašu'.

Podsjetimo, za slovensku rukometnu reprezentaciju sporna je odluka suca koju je donio na kraju utakmice protiv Njemačke. Naime, Njemačka je izjednačila iz sedmerca po isteku vremena (prije toga uslijedilo je dugotrajno pregledavanje snimke) nakon što je ustanovljeno kako je slovenski igrač Blaž Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa sredine igrališta. No, prema pravilima Blagotinšek se nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra i dosuđen je 'sporni' sedmerac.

Direktor slovenske reprezentacije Uroš Mohorič potvrdio je kako su zbog suđenja protiv Njemačke i dosuđenog sedmerca uložili žalbu EHF-u uz detaljno obrazloženje gdje su pravila povrijeđena na njihovu štetu. No, oko 12:30 Sloveniji je - kako doznajemo - žalba glatko odbijena.

Nema sumnje kako će Vujović biti kažnjen od strane EHF-a zbog teških uvreda, a odlazak s Eura vjerojatno bi ih koštao brutalne kazne kakva dosad nije viđena. Čak i ako pobijede Crnu Goru te bodove ne bi prenosili u sljedeću skupinu i svjesni su kako bi sa samo jednim prenesenim bodom imali jako male izglede za prolaz u polufinale.

  • +18
Slovenija - Njemačka, 2. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL