dugi oporavak

Novi problemi za Rafu Nadala koji zbog teške ozljede još nije počeo s treninzima; povratak na terene tek u svibnju?

12.04.2022 u 18:11

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Rafael Nadal još se uvijek nije vratio na teniske terene nakon što je zbog ozljede uzeo stanku poslije izgubljenog finalnog meča na ATP turniru u Indian Wellsu...

Rafa Nadal je u finalu ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu izgubio od Taylora Fritza što mu je ujedno bio prvi poraz u 2022. godini. Nakon meča Nadal je govorio kako je imao problema s disanjem i bolovima, a kasnije je ustanovljeno kako mu se dogodio prijelom rebra.

Odmah je bilo jasno da će Nadal preskočiti turnire u Miamiju i Monte Carlu, a sada je postalo poznato i kako osvajač ovogodišnjeg Australian Opena neće sigurno igrati na zemljanom turniru u Barceloni.

O datumu njegovog povratka još se ništa ne zna, pogotovo iz razloga što Nadal još nije počeo trenirati. Trenutačno se kao realne opcije čine ili povratak tenisu na turniru u Madridu (od 1. svibnja) ili u Rimu (od 8. svibnja).

Dakako, Nadal će pokušati napraviti sve u svojoj moći kako bi bio potpuno spreman za Roland Garros gdje bi lovio svoju 22. Grand Slam titulu u karijeri. Podsjetimo i kako je Španjolac osvojio rekordnih trinaest titula u Roland Garrosu.