atp masters 1000 Indian wells

Rafa Nadal tražio je liječničku pomoć pa nakon poraza u finalu priznao: Sve me boli, ne mogu disati...

21.03.2022 u 11:17

Bionic
Reading

Niz Rafaela Nadala od čak 20 uzastopnih pobjeda u 2022. godini prekinut je u finalu ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu. Španjolac je nakon poraza u finalu otkrio zabrinjavajuće zdravstvene detalje

Rafa Nadal je nakon finala i poraza od Taylora Fritza 6:3, 7:6 (5) priznao da se fizički nije osjećao najbolje i da je to bio jedan od razloga za prvi poraz od početka sezone.

'Iskreno, osjećao sam bol. Imao sam problem s disanjem. Ne znam da li je u pitanju nešto s rebrom, još ne znam. Kada dišem i kada se krećem, kao da mi je cijelo vrijeme negdje unutra zabijena igla. Od bolova mi se vrtjelo u glavi. To je ona vrsta boli koja me ograničava. Ne radi se samo o bolovima, ne osjećam se dobro jer to utječe na moje disanje. Razočaran sam porazom, ali još mi je više krivo to što osjećam da se mučim', otkrio je Nadal kojeg su ovi problemi mučili i u polufinalu:

'Dao sam sve od sebe. Nije bio moj dan, ali to se događa. Imam iskustva u ovim situacijama. Teško je s takvim bolovima igrati nekoliko dana u nizu. Borio sam se do kraja. Imao sam šanse u drugom setu, ali nisam ih iskoristio. Teško je sad analizirati meč jer nisam mogao dati sve od sebe. Ali treba biti pošten i priznati da sam izgubio od sjajnog igrača.'

Rafa se sad nada da će biti spreman za sezonu zemljanih turnira. Ipak je to njegov teren...

'Iskreno, samo želim da sve bude savršeno za sezonu na zemlji. Sve do sada je bilo sjajno. No, tužan sam jer nisam mogao odigrati kako sam želio. Da, teško mi je danas... Ono što me brine je što sad moram učiniti kako bih se oporavio i koliko dugo će to potrajati. Ne, nisam od onih koji lako potonu emotivno ili koji se lako uzbude. Dva protekla mjeseca bila su sjajna, nezaboravna, vrlo emotivna. Uživao sam u stvarima za koje sam do prije par mjeseci vjerovao da više nisu moguće. Sad je vrijeme da riješim ovaj zdravstveni problem što je prije moguće, da spreman dočekam dio sezone na zemlji. Počinje dio sezone u kojem uživam igrati. Svaki turnir je poseban, nadam se da ću biti spreman za sve', zaključio je Rafa Nadal.