atp Köln

Novi poraz Marina Čilića kao da nikoga nije iznenadio; pitanje je može li uopće više nekoga i pobijediti?

19.10.2020 u 22:34

Bionic
Reading

Marin Čilić (32) oprostio se od nastupa na drugom ATP turniru u njemačkom Kölnu već u 1. kolu porazom od Amerikanca Stevea Johnsona 6-7 (3), 4-6 nakon dva sata igre...

Dok Čilićevi 'vršnjaci' (čak godinu ili dvije stariji!) Novak Đoković i Rafa Nadal igraju u životnoj formi, naš nekada najbolji tenisač i osvajač US Opena iz 2014. godine kao da se zasitio tenisa.

Ovu 2020. godinu obilježenu dugom pauzom zbog pandemije koronavirusa Marin Čilić će najprije pamtiti po tome što je krajem siječnja postao otac i maleni Baldo od tada je centar njegovog svijeta! Vjerojatno je i to jedan od najvećih razloga zašto Čilić igra tako loše ove sezone.

U Rimu je ispao u osmini finala, potom nije imao sreće u ždrijebu Roland Garrosa te je već u 1. kolu - i to baš na svoj 32. rođendan (28. rujna) - morao priznati Dominicu Thiemu da je bolji.

Potom je prošlog tjedna Čilić stigao u njemački Köln te u 2. kolu izgubio od 64. igrača s ATP ljestvice, Španjolca Alejandra Davidovicha Fokina. OK, dogodio se, ali...

Ostao je Čilić u Kölnu gdje je ovog tjedna započeo još jedan u nizu ATP turnira iz serije 250, ali ni sada se nije proslavio. Dapače, samo četiri dana nakon što je na istim terenima u 2. kolu ispao od Španjolca Davidovich Fokina, Čilić je pretrpio novi poraz, ovaj puta od 71. tenisača svijeta Amerikanca Stevea Johnsona, kojeg je dosad svladao u svih šest mečeva.

U prvom setu nije bilo oduzimanja servisa, a Čilić je kod 5-6 spasio čak četiri set lopte na svoj servis. U 'tie-breaku' je Johnson poveo 3-0 i to vodstvo održao dokraja za dobitak prvoga seta. U drugom setu je Amerikanac odmah napravio 'break' za 1-0, a Marin dokraja nije uspio doći ni do 'break -lopte'.

Čilić je imao 12 as servisa i 55 posto ubačaja prvoga servisa, a od tri ponuđene lopte za obrat nije iskoristio nijednu.

Bio je ovo njihov sedmi međusobni dvoboj i prva pobjeda Johnsona. Toliko o trenutnoj formi Marina Čilića koji je trenutno 40. na ATP ljestvici, ali njegov će se strmoglavi pad nakon ovog poraza nastaviti...