DAVIS CUP

Novi izbornik nominirao Čilića za meč s Belgijom, izostavio Ćorića

05.01.2024 u 12:52

Bionic
Reading

Novi izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Velimir Zovko objavio je prvu nominaciju postave koja bi se trebala suprotstaviti reprezentaciji Belgije 3. i 4. veljače u Varaždinu u kvalifikacijskom meču za plasman u grupnu fazu završnice Davis Cupa, a u njoj je ponovno među odabranima i Marin Čilić

Hrvatski rekorder po broju nastupa (33) i ostvarenih pobjeda u pojedinačnim dvobojima (33) te ukupno (43) posljednji je nastup za reprezentaciju imao u polufinalnom dvoboju protiv Australije 2022. na turniru u Malagi. Nažalost, zbog ozljede koljena je morao propustiti cijelu prošlu sezonu.

Uz Čilića, Zovko je u svojoj prvoj nominaciji imenovao Bornu Goju (ATP - 72.), Duju Ajdukovića (ATP - 143.) te specijaliste za parove Ivana Dodiga i Matu Pavića. Iz nominacije je izostavljen najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 37.), kao i 18-godišnji Dino Prižmić (ATP - 178.) koji je debitirao na prošlogodišnjem turniru grupne faze završnice Davis Cupa u Splitu.

"Svi naši najbolji igrači stavili su se na raspolaganje, a u prvoj nominaciji su Gojo, Ajduković, Čilić, Dodig i Pavić. Kao što je poznato, to ne mora biti konačna lista, jer pravila dopuštaju promjenu tri imena u odnosu na današnju nominaciju, ali sigurno je da ćemo u Varaždinu igrati u vrlo jakoj postavi", rekao je u službenom priopćenju Hrvatskog teniskog saveza Veimir Zovko koji je krajem prosinca imenovan za nasljednika Vedrana Martića na izborničkoj poziciji.

I belgijski sastav će biti objavljen danas.

U susretima kvalifikacijske faze prvog dana su na rasporedu dva pojedinačna dvoboja, dok su drugi dan natjecanja na rasporedu dva pojedinačna meča i dvoboj parova.

Tako će mečevi u varaždinskoj Areni u subotu, 3. veljače, započeti u 14 sati, dok će nedjeljni program započeti u 13 sati dvobojem parova.