STALNO problemi

Novi cirkus u Wimbledonu; organizatori suspendirali britansku tenisačicu, a ona poručila: Nikad to ne bih svjesno napravila!

09.06.2022 u 10:56

Bionic
Reading

U Wimbledonu ne može bez skandala, a najnoviji je vezan uz britansku tenisačicu Taru Moore kojoj će biti zabranjen nastup

Zadnjih tjedana Wimbledon je u središtu pozornosti, ali ne zbog samog tenisa nego zbog nekih drastičnih odluka. Tako su organizatori zabranili nastup ruskim i bjeloruskim igračima i igračicama zbog ruske invazije na Ukrajinu.

No uskoro su uzvratili ATP i WTA koji su objavili kako na ovogodišnjem Wimbledonu neće biti bodova pa se turnir pretvorio u egzibiciju s velikim nagradnim fondom, a mnogi najbolji tenisači i tenisačice razmišljaju da preskoče travnati Grand Slam te se krenu ranije pripremati za sezonu na betonu.

To nije sve vezano uz Wimbledon. Najprestižniji turnir svijeta ovih dana opet puni naslovnice, a u središtu pozornosti je njihova predstavnica Tara Moore. Njoj će se zabraniti nastup nakon navodna dva kršenja antidoping pravila.

'Nikad svjesno nisam uzela zabranjenu supstancu u svojoj karijeri. Istražujem kako je moglo doći do pozitivnog rezultata i veselim se dokazu da sam čist sportaš. Duboko sam ožalošćena zbog privremenog isključenja i nadam se da ću se vratiti na teren što je prije moguće', izjavila je Moore koja je bila pozitivna na test iz travnja.

Inače, iz Međunarodne agencije za integritet tenisa rekli su da istražuju i da neće komentirati dok se slučaj ne zaključi. Dodajmo kako je Moore tek 390. na svijetu u pojedinačnoj konkurenciji, a u parovima 88. Od turnirskih nagrada zaradila je nešto manje od 600 tisuća dolara.