CASPER RUUD DRUGI FINALIST

Novak Đoković preko Carlosa Alcaraza do finala, ali imao je i olakotnu okolnost

09.06.2023 u 18:30

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u finale Grand Slam turnira Roland Garros svladavši Španjolca Carlosa Alcaraza sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Dvoboj prvog tenisača svijeta Alcaraza i trećeg na ATP ljestvici pripao je iskusnijem i 16 godina starijem srpskom igraču.

U trećem gemu trećeg seta, kod rezultata 1:1, došlo je do prekida jer se Alcaraz se požalio na problem s grčevima u desnoj nozi, a nakon pružene medicinske pomoći Španjolac je dokraja uzeo samo jedan jedini gem.

Bio je ovo njihov drugi međusobni sraz i prva pobjeda Đokovića.

Novak Đoković došao je do svog 34. Grand Slam finala u karijeri. On se izjednačio s Chris Evert za najviše finala u Open Era među muškarcima i ženama.

Đoković će biti najstariji finalist French Opena (muškarci ili žene) u Open eri sa 36 godina i 20 dana (18 dana stariji od Rafaela Nadala, koji je u prošlogodišnjem finalu igrao s 36 godina i dva dana).

Norveški tenisač Casper Ruud plasirao se u finale Roland Garrosa nakon što je u drugom polufinalu lagano svladao Alexandera Zvereva. Bilo je 3:0 za četvrog igrača svijeta, po setovima 6:3, 6:4 i 6:0.

  • +21
Novak Đoković vs. Carlos Alcaraz (polufinale Roland Garrosa) Izvor: EPA / Autor: Mohammed Badra