SVAKA ČAST

Novak Đoković povukao potez o kojem će se dugo pričati; nakon ovoga i oni koji ga ne vole, trebaju mu se nakloniti

01.12.2020 u 13:57

Bionic
Reading

Novak Đoković opet je pokazao da ne samo da je jedan od najboljih tenisača svih vremena, nego i čovjek s velikim srcem koji je uvijek spreman uskočiti u pomoć

Srpski tenisač u karijeri je od turnirskih nagrada zaradio više od 145 milijuna dolara, a kada tome dodamo i novac od sponzora, iznos bi se mogao popesti i na 400 milijuna dolara. No Đoković je i veliki humanitarac te je mnogo puta uskakao i donirao novac u razne dobrotovorne svrhe, a izgradio je i teniski centar u Beogradu

U jeku krize, kada je tenis zbog pandemije mirovao, javno se zalagao da se pomogne nižerangiranim tenisačima i tenisačicama, a u srpskoj metropoli napravio je sjajnu humanitarnu gestu.

Njegov teniski centar otvoren je besplatno za nižerangirane igrače koji si takve uvjete nemogu priuštiti pa tako kod njega na raspolaganju besplatno imaju hotel, fizioterapeuta, obroke, teniske terene, teretanu..

'Zimi su tereni jako skupi, posebno za tenisače koji su od 700. do 1000. mesta na ATP ljestvici. Novak je napravio fantastičnu stvar, nevjerojatnu stvar', rekao je za francuske medije trener Petar Popović koji trenira Damira Džumhura iz BiH koji je također dobio poziv za treniranje u Beogradu.

  • +4
Dominic Thiem - Novak Đoković, polufinale Mastersa u Londonu, 2020. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

'Bit će i nekoliko devojaka, uključujući Olgu Danilović, ukupno oko 15 tenisača i tenisačica. Ne vidim da su nešto slično napravili drugi tenisači u svojim zemljama. Novak se ne hvali s time, a pokazao je koliko je velik i da misli na druge', dodao je.