us open

Novak Đoković 'pomeo' nedoraslog Francuza i vratio se na vrh ATP ljestvice

29.08.2023 u 09:20

Bionic
Reading

Novak Đoković plasirao se u 2. kolo US Opena nakon što je rano jutros bez većih problema savladao Francuza Alexandrea Müllera (84. ATP) 6:0, 6:2, 6:3

Meč je trajao malo više od sat i pol, a po setovima je bilo 6:0, 6:2, 6:3 za Novaka Đokovića koji je potvrdio ulogu apsolutnog favorita.

Francuz kao da se i nije pojavio u prvom setu u kojem je izgubio sva tri svoja servisa pa je Đoković s čistih 6:0 otvorio ovaj meč 1. kola posljednjeg Grand Slam turnira sezone.

Slično je bilo i u drugom setu u kojem je Müller tek u šestom gemu 'pokazao zube' u trenucima kad je uzeo break i smanjio na 4:2. No,, Đoković odmah vraća break i uzima taj set 6:2.

Oba tenisača su dobro servirala u trećem setu sve do sedmog gema kad Đoković uzima novi break, a malo kasnije Müller gubi još jedan servis što je na kraju bilo dovoljno za uvjerljiv poraz.

Đoković se ovim trijumfom vratio i na prvo mjesto ATP ljestvice s obzirom na to da nije branio niti jedan bod u New Yorku te da je razlika između njega i aktualnog osvajača US Opena Carlosa Alcaraza bila samo 20 bodova.

Srpski tenisač će u 2. kolu US Opena igrati protiv Španjolca Bernabea Zapate Mirallesa (76. ATP) koji je izbacio Amerikanca Ethana Quinna.