MALO MU LAKNULO

Robert Prosinečki otkrio bolnu istinu: Postoje dvije vrste trenera...

29.08.2023 u 05:46

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski nogometni reprezentativac Robert Prosinečki, koji je igrao za Dinamo, Crvenu zvezdu, ali i velikane poput Reala i Barcelone, nakon igračke karijere ušao je u trenerske vode. Uoči ove sezone hrabro je sjeo na klupu povratnika u SuperSport HNL - NK Rudeš. Do šestog kola čekao je prvi bod

Napokon je dočekao da igra njegove momčadi, a koja definitivno ima 'glavu i rep', počne donositi bodove. Rudeš je u Puli, posebice u prvih 25 minuta prezentirao igru u kojoj je evidentan rukopis Roberta Prosinečkog, s puno dodavanja, proigravanja, lažnjaka. I konkretnih prilika koje je Majkić uspijevao zaustaviti.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo i Istra je dizala tempo svoje igre, te je na kraju vratar Karlo Kralj imao istog posla kao i Majkić. I zato je konačnih 0:0, odnosno po bod svakoj momčadi, najpravedniji ishod.

Govorio je Robert Prosinečki o važnosti tog boda, no zanimljivo je bilo i izlaganje pred novinarima na Aldo Drosini. Naravno, prvo je komentirao pitanje vezano uz najavu nakon poraza od Hajduka. Podsjetimo, tada je Prosinečki rekao 'pričekajmo da prođe Pula, pa ćemo vidjeti što i kako dalje'.

'Htio sam vidjeti što će biti s Rudešom. Ne samo sa mnom. Jer da se vjerojatno izgubilo, sada više možda ne bi bio ovdje. Možda bi ljudi iz Rudeša rekli, šesta utakmica, šesti poraz. Vrijeme je da se nešto promijeni. To je bio kontekst tog mog odgovora na pressici nakon Hajduka. Rudeš ima potencijala, ali kao što sam već rekao, moramo puno raditi. To su djeca koja odigraju jako dobro 30, 35 minuta. Ali evo, uzeli smo prvi bod, i sada se na krilima tog boda spremamo za utakmicu protiv Gorice'.

Najavio je Prosinečki da se nada još kojem pojačanju, ali prije svega iskusnom igraču. Poput Tomečaka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

S obzirom na to da je Prosinečki institucija hrvatskog nogometa, a sada po prvi put radi u domaćem nogometu, zanimljiva je njegova ocjena kvalitete i onoga što je vidio u ovih šest kola.

'Kvaliteta je dobra, svi igraju, ima puno golova. Zanimljive su. Ima utakmica u kojima misliš da si dobio, pa odigraš neriješeno, ili izgubiš. Ako pogledamo, samo je Hajduk dosad sve pobijedio. Bit će zanimljivo prvenstvo. Kako u borbi za vrh, tako i u borbi na začelju. Drago mi je da ima gledatelja. Evo, na utakmicama protiv Osijeka i Hajduka, naše su utakmice bile posjećene. Evo, i TV nas odlično prati, mediji također. Ima kvalitete, bez toga ne ide. Mora se raditi na tome da bi liga bila zanimljivija i vrjednija'.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Stiglo je Prosinečkom pitanje i o smjenama na trenerskim klupama u prvih pet kola. Naime, Istra je nakon tri kola smijenila Mislava Karoglana, a Dinamo nakon petog kola Igora Bišćana, što je posljedično dovelo do promjena trenera u Rijeci (op.a. otišao Sergej Jakirović) i Gorici (op.a. otišao Željko Sopić).

'Teško mi je reći tu nešto konkretno. Jer to su se dogodile promjene. Tek je Istra smijenila trenera, odnosno Dinamo. A ovo je onda posljedično. Nažalost, to se događa. Jakir je došao u Dinamo, Sopić u Rijeku. Postoje dvije vrste trenera. Oni koji su dobili otkaz, i oni koji će ga dobiti. I na to se moramo naviknuti. Moramo se naučiti raditi u takvim uvjetima. Ali bitno je da liga ima kvalitetu. Šteta što nam odlaze igrači poput Livakovića, Ivanušeca... Imamo vrhunskih klinaca, samo treba raditi s njima', poentirao je Prosinečki.