on se stalno žali...

Novak Đoković ovakvu oštru reakciju zasigurno nije očekivao; Roger Federer nije imao razumijevanja za njegove probleme

29.03.2019 u 12:06

Bionic
Reading

Novak Đoković sezonu je započeo osvajanjem Australian Opena, a onda je odjednom pao u formi i nanizao nekoliko razočaravajućih nastupa na najjačim ATP turnirima. Srpski je tenisač svoje loše igre pokušao opravdati događanjima izvan terena, a onda mu je stigao odgovor od najvećeg svih vremena

'Imao sam previše toga što mi je odvlačilo pažnju s terena. Mislim da me je to pomalo i poremetilo. Nisam ni zdravstveno bio baš najbolji na ova dva prošla turnira, bio sam pomalo 'zahrđao', ali tako se uči, to je život', pokušao je opravdati Novak Đoković dva neočekivana posrtaja u nizu. Prvo u Indian Wellsu, a potom i nakon ispadanja u osmini finala u Miamiju.

Jasno je svima, dobar izgovor zlata vrijedi, ali čini se kako Roger Federer nije povjerovao u Đokovićevu priču. Dapače, legendarni je švicarski tenisač oštro odgovorio na Novakov pokušaj opravdanja.

'Uh, pazite! U životu kojim živimo događa se puno toga u isto vrijeme. Tako da to nije ništa novo za nas... Novak u ovom poslu nije od jučer, ne može za neuspjeh kriviti 'vanjske faktore'. Naravno, sve to ponekad može postati previše. Nakupi se toga, pogotovo ako se umorite od toga ili od neke ozljede', započeo je 'taktički' Roger Federer i nastavio:

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ali čini mi se kako se Đoković sve češće žali. A sve ovo je normalno, događalo se i ranije svima nama. Ne može to predstavljati izgovor, to je trenutno stanje i s njim se treba znati nositi.'

I ranije je Novak Đoković razloge loše forme pokušavao pronaći u utjecaju 'vanjskih faktora'. Ali prvi tenisač ATP ljestvice ipak bi morao smoći snage i priznati u čemu je stvarni problem. Podsjetio ga je još jednom na to Roger Federer.

'Možda postoje neke nesuglasice sa sponzorima ili s menadžerom, stvarno ne znam. Ali znam da vam takve stvari mogu oduzeti dosta energije i mogu vas izbaciti iz takta. Moguće je da ga je to malo više poremetilo. Iskreno, ne znam na što je točno mislio, ali da, naravno da nije on jedini tenisač na ATP turu kojemu se takve stvari događaju. I ja sam to doživljavao u prošlosti, ali samo se Đoković žali...', zaključio je Federer.

  • +8
Srpski tenisač Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia