seli se u italiju?

Dejan Lovren svoju je epizodu u Liverpoolu završio; Jürgen Klopp odlučio je prodati hrvatskog stopera

28.03.2019 u 11:14

Bionic
Reading

Kad je u ljeto 2014. godine Dejan Lovren stigao u Liverpool bio je najskuplji branič u povijesti 'redsa'. Klub s Anfielda za njega je S'hamptonu 'istovario' čak 30 milijuna eura odštete, a hrvatski je reprezentativac u dresu Liverpoola u ovih pet sezona prošao trnovit put, posebice u odnosu s navijačima...

Talijanski su se mediji raspisali kako bi Dejana Lovrena (29) već ovog ljeta u svojim redovima željeli velikani. Navodno je Lovren prioritet u ljetnom šopingu momčadima Napolija, Rome i Milana!

S druge strane, činjenica je kako je hrvatski branič ove sezone pao u formi, bilo je tu dosta ozljeda i loše forme nakon SP-a u Rusiji gdje je s reprezentacijom osvojio srebrnu medalju, te je izgubio mjesto u početnih 11 'redsa' koji igraju fantastičnu sezonu. Lovren je tako do sada odigrao samo devet prvenstvenih dvoboja te po dva u kupovima i Ligi prvaka.

U ovom su trenutku ispred njega Joe Gomez (21) koji se sjajno uigrao s Virgilom Van Dijkom (27), isto kao i Joel Matip (27). Zahvaljujući njima Liverpool ima najčvršću obranu u ligi, primio je samo 18 golova u 31 utakmicu. Za sada je vodeći na ljestvici, a uz to je i u četvrtfinalu Lige prvaka.

Talijanski izvori navode kako je Jürgen Klopp već odlučio te će je spreman bez imalo razmišljanja prodati Dejana Lovrena ako za njega dođe zadovoljavajuća ponuda.

A tu 'u igru' uskaču talijanski velikani koji se moraju pojačati u obrani. Napoli je najkonkretniji jer će ostati bez Kalidoua Koulibalyja (27) kojeg bi u svojim redovima željeli Manchester United, PSG, Barcelona... Pitanje je samo tko će dati više... I Roma je prinuđena pojačati obranu jer je sjajni grčki branič Kostas Manolas (27) također na 'radaru' Uniteda, ali i Juventusa, Bayerna, Real Madrida... Gotovo je sigurno da odlazi s Olimpica.

  • +8
Hrvatski nogometaš Dejan Lovren Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

'Rossoneri' se nadaju kako će uspjeti izboriti nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone te bi im iskusni branič kao što je Dejan Lovren, uz sve to i srebrni sa SP-a, bio važan kotačić u momčadi koja se napokon želi vratiti u sam vrh europskog nogometa. U Milanu ovog ljeta neće štedjeti na pojačanjima, a Lovren im je navodno vrlo visoko na listi željenih igrača.

Sad je sve na Liverpoolu. Lovren ima važeći ugovor do 2021. godine, ali Jürgen Klopp spreman je zaraditi 'koji euro' klubu kako bi kupio nužna pojačanja u veznome redu. 'Redsi' su navodno spremni prodati Lovrena, zadovoljila bi ih odšteta od dvadesetak milijuna eura, a to je korektan novac za našeg reprezentativca.