Australian Open

Novak Đoković mučio se s ozljedom, svađao s publikom i tražio da ih se izbaci. Prošao je dalje, ali...

19.01.2023 u 14:11

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australian Opena u Melbourneu, pošto je savladao 191. igrača svijeta, Francuza Enza Coucauda u četiri seta 6-1, 6-7, 6-2, 6-0

Peti tenisač svijeta Novak Đoković - kojeg muči ozljeda mišića na nozi - uz grimasu na licu pobijedio je nakon nepuna tri sata igre.

Ali, niti ovaj Đokovićev meč nije prošao bez izgreda. Srbin je sredinom četvrtog seta tražio od suca da s tribina izbaci neke navijače koji su neprestano galamili i ometali igru, što je i učinjeno.

U jednom je trenutku potpuno izgubio živce i tražio je da se dovede osiguranje jer je bio uvjeren da su pod utjecajem alkohola te su ga namjerno ometali prilikom servisa.

Deveterostruki prvak Australian Opena u trećem će kolu igrati protiv 27. nositelja Grigora Dimitrova iz Bugarske, no treba reći kako je u nekoliko trenutaka osjetio zatezanje u bolnom mišiću i pitanje je hoće li izdržati u ovakvom ritmu. Bilo je vidljivo kako se štedi tijekom meča.

'Iskreno, nije dobro uopće. Mogu samo ići dan po dan. U prošlom meču je osjećaj bio puno bolji nego danas. To je sve što mogu reći. I da se se molim Bogu da će sve biti dobro', kazao je nakon meča Đoković.