kraj za srbina

Novak Đoković ispao s Australian Opena! Fantastični Jannik Sinner pomeo prvog tenisača svijeta

26.01.2024 u 08:15

Bionic
Reading

Talijan Jannik Sinner prvi je finalist Australian Opena nakon što je u prvom polufinalnom dvoboju nadigrao deseterostrukog pobjednika u Melbourneu Srbina Novaka Đokovića 6:1, 6:2, 6:7 (6), 6:3

Fantastičan je meč u polufinalu Australian Opena odigrao Talijan Jannik Sinner te je izbacio Novaka Đokovića. Sinner je bio uvjerljiv, slavio je 6:1, 6:2, 6:7(6), 6:3!

>> Novak Đoković priznao: Šokiran sam! Ovo je jedan od mojih najgorih mečeva, ali...

Sjajni je Sinner u prva dva seta Đokovića 'demolirao', izgubio je samo tri gema te poveo 6:1, 6:2. Đoković je treći set uspio dobiti u neizvjesnom tie-breaku 7:6 (8:6) i tako, barem na kratko, ostao 'na životu'.

U četvrtom setu Sinner je oduzeo servis Đokoviću u četvrtom gemu, poveo 3:1 te prednost breaka zadržao do kraja meča za veliku pobjedu i plasman u finale prvog Grand Slam turnira sezone.

  • +17
Novak Đoković - Jannik Sinner, polufinale Australian Open, 26.1.2024 Izvor: EPA / Autor: JOEL CARRETT

Sinneru je ovo bio prvi polufinale na Australian Openu, a do finala je stigao uz samo jedan izgubljeni set! Talijan je protiv Đokovića krajem prošle godine odigrao tri dvoboja u samo dva tjedna i dva je puta slavio.

Pobijedio ga je u grupnoj fazi ATP Finalsa u Torinu, ali Đoković mu je uzvratio nekoliko dana kasnije u finalu istog turnira. Tjedan dana kasnije sudarili u polufinalu Davis Cupa i Sinner je došao do nove pobjede, a sad je pokazao da je pravi 'penicilin' za Srbina te ga je 'počistio' u polufinalu prvog Grand Slam turnira sezone.

Za Đokovića je ovo bio prvi poraz u karijeri u polufinalu Australian Opena gdje je osvojio rekordnih deset naslova, a Sinner je ostvario treću pobjedu nad Srbinom u šestom međusobnom meču!