ovo ga je sigurno pogodilo

Novak Đoković doživio novi udarac; Carlos Alcaraz dobio nagradu koju Srbin nikad nije osvojio

16.12.2023 u 09:46

Bionic
Reading

Španjolac Carlos Alcaraz, drugi tenisač svijeta, dobitnik je ovogodišnje nagrade Stefan Edberg koju ATP dodjeljuje za fair-play, profesionalizam i integritet, na terenu i izvan njega

Carlos Alcaraz je tako postao četvrti španjolski tenisač koji je dobio ATP nagradu koja nosi ime po nekad najboljem svjetskom tenisaču svijeta, Šveđaninu Stefanu Edbergu.

Tako se Alcaraz se pridružio Joseu Higuerasu (1983.), Alexu Corretji (1996., 1998.) i Rafi Nadalu (2010., 2018-'21.), sunarodnjacima koji su već osvajali ovu laskavu titulu.

Zanimljivo je da Alcaraz, koji je ove godine osvojio Wimbledon, ima već nekoliko ATP nagrada - bio je najbolji novak 2020. godine i igrač koji je najviše napredovao u 2022. godini.

'Izuzetno sam sretan što sam osvojio Stefan Edberg nagradu za fair-play. Posebno sam sretan što je to nagrada koju biraju moje kolege s Toura. To mi puno znači, pa vam svima puno hvala', rekao je Alcaraz.

Možda zvuči nevjerojatno, ali Novak Đoković još nikad nije dobio ovu nagradu! Ove godine čak nije bio ni nominiran, uz Alcaraza su u konkurenciji bili Grigor Dimitrov, Hubert Hurkacz i Jannik Sinner.

Nagrada se pod ovim imenom dodjeljuje od 1997. godine, a rekorder je Roger Federer koji ju je osvajao čak 13 puta, dok Rafael Nadal ima pet nagrada. Prošle godine nagradu je dobio Norvežanin Casper Ruud.