ZAŠTITA

Nova važna odluka HNS-a! Pravilo s kojim nisu svi sretni...

04.11.2014 u 07:15

Bionic
Reading

Na prijedlog Komisije nogometnih sudaca i Stručne komisije, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je novu uputu za primjenu Pravila nogometne igre.

Sukladno Pravilima nogometne igre - odjeljku Tehnički prostor, samo jedna osoba u određenom trenutku može davati taktičke upute iz tehničkog prostora.

Izvršni odbor HNS-a novom uputom određuje da osoba koja može davati taktičke upute iz tehničkog prostora može biti samo osoba koja je u zapisniku utakmice navedena kao trener ili pomoćni trener.

'Ovom odlukom usklađujemo naša pravila s pravilima najrazvijenijih liga. Cilj nam je zaštiti trenersku struku, moramo se jasno odrediti prema tomu da su samo treneri ti koji su kvalificirani davati upute igračima tijekom utakmice', izjavio je tehnički direktor HNS-a, dr. Romeo Jozak.

Nova uputa objavljena je u službenom glasniku HNS-a, čini sastavni dio Pravila nogometne igre (Tehnički prostor - Odluke Hrvatskog nogometnog saveza), a primjenjivat će se od narednog kola u natjecanjima Hrvatskog nogometnog saveza.

Ova odluka pogodit će predsjednika – trenera NK Zagreba Dražena Medića koji je sjedao na klupi 'pjesnika' bez licence i to kao predstavnik kluba. To više nije moguće.