VELIKI HENDIKEP

Nova bolna pljuska za hrvatsku reprezentaciju!

01.07.2017 u 10:53

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš i član Los Angeles Lakersa Ivica Zubac (20) definitivno neće nastupiti za reprezentaciju na Europskom prvenstvu

Izbornik Aleksandar Petrović i reprezentacija doživjeli su novi udarac uoči Eurobasketa. Nakon što su otkazali Mario Hezonja i Ante Žižić njihovim stopama krenuo je Ivica Zubac.

Mladi centar se nalazi uz mlade uzdanice Lakersa Brandona Ingrama i Lonza Balla na popisu igrača koji će igrati na ljetnoj NBA ligi.

Inače, Zubac je imao želju biti na Eurobasketu pa je tako prije dva mjeseca poručio:

'Želim igrati za Hrvatsku, meni je to oduvijek bio poseban osjećaj, no moram razgovarati s LA Lakersima, jer rekli su da žele da što više vremena provedem tamo te da se pripremim za sljedeću sezonu jer ću imati veću ulogu.'

No u Lakersima su ostali čvrsti u svojem stavu, smatraju da bi za Zubca bilo bolje da ovo ljeto bude oslobođen obveza u reprezentaciji te su mu čak odredili da individualno trenira s legendarnim Kareemom Abdul-Jabbarom.

Izbornik Petrović razočaran je s ovakvim raspletom, a spomenimo kako je i jedan od najboljih naših košarkaša Dario Šarić prije nešto više od dva tjedna iznio svoja razmišljanja o onima koji su rekli 'NE' Hrvatskoj (poslije otkaza Hezonje i Žižića).

'Stvarno mi je krivo što neki ne žele igrati za reprezentaciju, čini se da nema više tog žara i da smo izgubili kult reprezentacije. Ali tu smo mi koji ginemo i osjećamo naboj. Razumijem da netko otkaže nastup zbog svoje karijere, ali da je razlog umor to ne razumijem. Što se tiče očekivanja od Eurobasketa, mogu reći da imamo zanos i energiju i da ćemo pokazati da se košarka probudila,' govorio je tada Šarić.

  • +3
Ivica Zubac Izvor: Reuters / Autor: Gary A. Vasquez