EUROPSKI RITAM

Nogometni utorak u HT Prvoj ligi; ovdje možete gledati sve tri utakmice, a najveću pozornost privlači derbi na Rujevici

16.06.2020 u 10:10

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom Prva liga igra se ubrzanim tempom, preko tjedna na rasporedu je 29. kolo, a tri utakmice su danas i sve ih možete gledati u izravnom prinosu na kanalima Arenasporta (MAXtv)

Hajduk – Varaždin (18.55, Arenasport 3)

Hajdukova igra ne oduševljava, ali za Splićane je jedina opcija pobjeda u borbi za drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Domaćin je veliki favorit, ove sezone upisao je tri čista trijumfa protiv Varaždinaca koji u tih 270 minuta nisu zabili niti gola.

'Mogu najaviti da će biti novih igrača i promjena u sastavu, idemo pokušati radom dignuti kvalitetu naše igre u svakom segmentu. Želimo biti opasniji, bolji, stvarati više šansi', najavio je trener 'bilih' Igor Tudor.

'Rijeka nam drugo poluvrijeme u Varaždinu nije uspjela odigrati par kontinuiranih napada, odlično smo ih iskontrolirali, a Hajduk je slična momčad - igraju u sličnoj formaciji. No, mi želimo igrati, ne želimo biti samo u obrani i tako doći do rezultata', izjavio je strateg predzanje momčadi prvenstva Samir Toplak.

Podsjećamo, Hajduk su jedina momčadi HT Prve lige koja je u prva dva kola nakon ponovnog početka prvenstva ostvarila maksimalan učinak.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 28. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

Istra 1961 – Inter Zaprešić (18.55, Arenasport 1)

Sudar dva davljenika, sastava koji se grčevito bore za ostanak. Istra je u boljem položaju, igra na svojem terenu i ima dva boda više od posljednjeg Intera.

'Ovo je utakmica protiv izravnog konkurenta, utakmica dviju momčadi podjednake kvalitete, uz naše navijače, u kojoj znamo koliki je ulog. Želimo da ovi bodovi ostanu u Puli. Očekujem psihološki zahtjevnu utakmicu u kojoj stvarno nije bitno kakvi ćemo biti, jedino je bitan konačan rezultat. Ovo su posebne, drugačije utakmice, u kojima mogu odlučivati detalji, a očekujem da se ti detalji ovog puta prelome na našu stranu', kazao je Ivan Prelec.

Dodajmo, da su prošle sezone, u svibnju 2019. Zaprešićani baš u Puli ostvarili ključnu pobjedu u borbi za ostanak. Odlična asistencija Coneva i sigurna realizacija Serderova, tada su značili spas.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva liga, 28. kolo, NK Inter Zaprešić - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Rijeka – Lokomotiva (21.05, Arenasport 3)

Derbi kola, sudar trećeg i četvrtog, klubova koji love kvalifikacije za Ligu prvaka. U prethodnom susretu Rijeka je odigrala tek 0:0 u Varaždinu dok je Lokomotiva šokirala Dinamo 1:0. U tri ovosezonska sraza svaka momčad je jednom slavila, a jednom je završilo remijem. Neizvjesnost je zajamčena...

'Pred nama je momčad koja je u zadnjem kolu dobila Dinamo i to sigurno govori o njihovoj kvaliteti. Riječ je o momčadi koja se voli nadigravati i ima jako dobar kontranapad. Kad ih se analizira, vidi se da u posljednjih tridesetak minuta susreta znaju sve preokrenuti', jasan je bio trener Rijeke Simon Rožman.

'Znamo da je Rijeka jako dobra momčad, a pogotovo kad igra na svom stadionu, i pogotovo sada u prvoj utakmici s gledateljima na stadionu. Bit će jako zahtjevna utakmica, ali znam našu kvalitetu i znam da svaka momčad u ligi razmišlja puno o Lokomotivi, jer pokazali smo svima kakvu kvalitetu posjedujemo. Moramo iskoristiti sve što nam Rijeka pruži, te ćemo svi morati biti na svom maksimumu kako bi se vratili na Kajzericu s pozitivnim rezultatom', izjavio je igrač Lokomotive Ivan Čeličković.

  • +3
Lokomotiva - Dinamo (Hrvatski Telekom Prva liga - 28. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.