zekić o veznjaku osijeka

Svi govore o Bočkaju jer drukčije udara loptu i izluđuje golmane, a poznati trener kaže: Ako ovako nastavi poziv u reprezentaciju Hrvatske samo je pitanje vremena!

16.06.2020 u 06:46

Bionic
Reading

Lijevonogi veznjak Osijeka Petar Bočkaj, sudeći po prvim utakmicama nakon nastavka sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, potpuno se posvetio nogometu i igra u vrhunskoj formi. Njegovu formu, koja je u usponu, za tportal je komentirao bivši Osijeka Zoran Zekić

Nakon što je Osijek golom Petra Bočkaja, u prvoj utakmici HT Prve lige nakon prekida zbog pandemije koronavirusa, nadigrao u gostima Lokomotivu 1:0 svima koji prate ovog lijevonogog veznjaka zapelo je za oko kako je fizički vrhunski spreman. Dodajmo tome da je bio daleko najbolji igrač Osijeka u polufinalu hrvatskog kupa kada je na Rujevici zabio dva gola za vodstvo 0:2, ali je do kraja susreta Rijeka ipak preokrenula rezultat i sa 3:2 plasirala se u finale. No, već na toj utakmici bilo je jasno da je Bočkaj u top formi. I u posljednjoj utakmici protiv Slaven Belupa (0:0) bio je daleko najbolji igrač Osijeka, ali nije bilo sreće da on i njegovi suigrači poentiraju i izmu nova tri boda.

Ukratko, ne muči ga uopće višak kilograma kao što je ranije bio slučaj, incident s benzinskom postajom je daleko iza njega i živi miran obiteljski život, a sudeći po njegovoj igri i formi pitanje je dana kada će u Osijek doći nova unosna ponuda za njega. I ono što mu je posebno drago, ljubitelji nogometa u Osijeku ga obožavaju, a mnogim klincima zbog svojih ludih driblinga i golova postao je idol.

'Iskreno, meni je prekid prvenstva jako dobro došao jer sam zaliječio sve ozljede, a tijekom te stanke sam jako puno radio na sebi i svojim tjelesnim kapacitetima. Želja mi je bila nastavak sezone dočekati u optimalnom stanju', kazao je Bočkaj nakon je zablistao u nastavku sezone.

Od prije je poznato kako je bio jako blizu francuskog Bordeauxa, a interes su pokazali još neki klubovi. Mnogima su za oko zapeli njegovi sjajni golovi iz slobodnih udaraca, a nakon što je iz slobodnjaka zabio euro-golove PSV-u i Rijeci, dobio je nadimak 'Pero Bombardero' kako su ga ubrzo i počeli zvati suigrači.

No, ono po čemu je 23-godišnji Bočkaj jedinstven je način na koji udara loptu lijevom nogom koja često u, čudnoj putanji, završava u mreži i tako izluđuje golmane. No, 'Pero Bombardero' je poznat i po tome da jednako dobro može pokrivati više pozicija, od veznog igrača preko krilnog napadača pa do lijevog beka. Naravno, kada se pomnije pogledaju posljednji Bočkajevi nastupi sam od sebe nameće se i potencijalni poziv u A reprezentaciju.

Nema sumnje kako je ovakav igrač, koji ipak drukčije udara loptu, koji je spretan u driblinzima, a s druge strane ima tu tzv, mangupsku crtu predodređen za velike stvari. Vjerojatno se nalazi i na nekom širem popisu izbornika Zlatka Dalića među igračima 'koje bi bilo zanimljivo testirati'. Pogotovo nakon što se ozbiljno primio treninga i redovito ostaje usavršavati svoju igru i slobodnjake nakon treninga. Na vrijeme je shvatio kako samo tako može uspjeti u vrhunskom nogometu…

Kada je hrvatska nogometna reprezentacija u pitanju poznato je kako je lijeva strana godinama naša bolna točka, a ovako polivalentnog igrača na lijevoj strani dugo nije bilo na radaru…

To je potvrdio i njegov bivši trener Zoran Zekić koji trenutačno radi u moldavskom klubu Sheriff Tiraspol.

'Petar Bočkaj je univerzalan igrač, a koliko ga poznajem još može puno napredovati u svakom segmentu igre. Posljednjih nekoliko utakmica pokazalo je, kada je kondicijski na visokoj razini, da može napraviti veliku razliku za svoju momčad. Ako ovako nastavi mislim da je poziv u A reprezentaciju Hrvatske samo pitanje vremena', kazao je za tportal Zekić.

Na pitanje što bi po njemu Bočkaj trebao popraviti u igri da postane vrhunska klasa te koliko je zaista dobar igrač kada je riječ o defanzivi, kazao je:

'Petar još mora popraviti razinu trke, a što se obrambene igre tiče može biti jako dobar, ali kad se zainati. Dok sam ga vodio u Osijeku oslobađao sam ga svih suvišnih stvari u fazi obrane te bih iza njega uvijek stavljao osigurača. Zašto? Bočkaj mi je bio neopisivo važan u organizaciji igre i želio sam da bude što bliže golu kada je god to moguće.'