regionalni derbi

Nogometaši Rijeke treneru Bišćanu za 41. rođendan protiv oslabljene Istre moraju darovati pobjedu

04.05.2019 u 12:01

Bionic
Reading

Rijeka večeras (Arenasport 3, 19 sati) u 32. kolu Hrvatski Telekom Prve lige gostuje u Puli kod Istre 1961. U regionalnom derbiju na suprotnim će se stranama naći treneri Igor Cvitanović i Igor Bišćan koji su nekad zajedno igrali za Dinamo

Igor Cvitanović nije se proslavio u svojim prvim utakmicama na poziciji trenera Istre, no u posljednje vrijeme njegova momčad djeluje sve bolje i to se primjećuje na rezultatima. U posljednja je četiri kola Istra ostala bez bodova samo protiv Dinama, a nakon domaće pobjede nad Osijekom i prošlotjednog gostujućeg boda kod Lokomotive, Cvitanovićeva momčad definitivno pokazuje da nema namjeru odustati od utrke za osmom pozicijom na prvenstvenoj tablici. Istra ima velikih 11 bodova prednosti nad fenjerašem Rudešom i ne treba strijepiti od direktnog ispadanja iz lige, no svi u klubu silno žele izbjeći novo razigravanje s drugoplasiranom momčadi druge lige.

Cvitanović se nada dobrom rezultatu protiv lokalnog rivala.

'Očekujem nastavak ovakvog pristupa igri, te naravno uz to očekujem i nastavak ubiranja bodova. Naravno da je pred nama jako teška i zahtjevna utakmica. Rijeka je druga na tablici i samim je time favorit, međutim mi se dižemo iz utakmice u utakmicu i očekujem da ćemo opravdati ono što od nas očekuju navijači', kaže trener Istre Igor Cvitanović, a prenosi Dvoznak.com.

Lokalni derbi zbog suspenzija moraju propustiti ofenzivci Dani Iglesias i Ramon Mierez, a zbog ozljeda u konkurenciji za nastup neće biti Maicona i Bosančića. Bez obzira na izostanak glavnog golgetera Ramona Miereza, Cvitanović je najavio ofenzivnu igru Istre i veliku vjerojatnost korištenja sustava s dva napadača od prve minute.

  • +4
NK Lokomotiva - NK Istra 1961, 31. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Težak poljudski poraz od Hajduka nije demoralizirao momčad Rijeke koja je nakon te utakmice izborila plasman u finale Kupa pobjedom nad Interom u Zaprešiću, da bi uz to i učvrstila drugu poziciju na prvenstvenoj tablici pobjedivši Rudeš. Nije prošle nedjelje Bišćanova momčad brilijirala protiv Rudeša, a do tri boda protiv davljenika na Rujevici je stigla i uz pomoć sudaca jer je prva dva gola na utakmici postigla nakon neregularnih situacija. Pred Bišćanom i njegovim igračima nova je utakmica protiv davljenika i nova prilika da se Rijeka dodatno približi potvrdi osvajanja željene druge pozicije.

Bišćan zna da ga u Puli čeka težak put do bodova.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, HNK Rijeka - Rudeš Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'Očekujem jako zatjevnu utakmicu protiv Istre koja je u zadnjim utakmicama ostvarila pozitivne rezultate i bitno popravila svoju igru. To će im dati dodatni podstrijek i motiv, te će sigurno biti za nijansu bolji nego što bi bili da sve to nisu ostvarili. Moramo se spremiti na izuzetno tešku utakmicu protiv negzodnog protivnika koji nam može kreirati mnogo problema ukoliko mu to dopustimo. Uz to, radi se o lokalnom derbiju. Spremamo se za živu i opasnu Istru, no vjerujem da ćemo znati odgovoriti i ostvariti pozitivan rezultat', kaže trener Rijeke koji će danas u Puli proslaviti 41. rođendan.

Gosti iz Rijeke nemaju novih problema s izostancima, no nitko od duže odsutnih igrača nije se Bišćanu vratio na raspolaganje tijekom proteklog tjedna i svi u klubu nadaju se da će situacija ipak biti bolja krajem mjeseca kada Rijeka upravo u Puli protiv Dinama igra finale Kupa.

Hrvatska 1. liga

Rudeš-Gorica1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb31254279
2.Rijeka31178659
3.Osijek31158853
4.Hajduk311311750
5.Gorica321481050
6.Lokomotiva31139948
7.Slaven Belupo315141229
8.Inter Zaprešić31841928
9.Istra 196131571922
10.Rudeš32252511

Sljedeće utakmice

4.5.Hajduk-Inter Zaprešić
4.5.Istra 1961-Rijeka
5.5.Slaven Belupo-Osijek
5.5.Dinamo Zagreb-Lokomotiva
9.5.Inter Zaprešić-Rudeš