nije skrivao tugu

Nogometaši Bayerna slavili su pobjedu, ali Robert Lewandowski nije imao razloga za veselje; kraj utakmice dočekao je na rubu suza

25.09.2021 u 11:57

Bionic
Reading

Bayern je jučer u prvoj utakmici 6. kola Bundeslige kao gost svladao Greuther Fürth 3:1. Bavarci su do važne pobjede stigli s igračem manje, ali Robert Lewandowski na kraju utakmice nije skrivao tugu. Dapače, susprezao je suze...

Imao je Robert Lewandowski (33) dobar razlog za loše raspoloženje, bez obzira na pobjedu njegove momčadi. Naime, Poljak je na utakmici s Greuther Fürthom prekinuo fantastičan niz - nakon čak 19 utakmica zaredom u kojima je postigao barem jedan gol, sada nije uspio savladati protivničkog golmana.

Serija golova Lewandowskog počela je 15. veljače ove godine protiv Arminije iz Bielefelda (3:3). Posljednja momčad kojoj Lewa nije uspio zabiti bio je meksički Tigres u finalu FIFA Svjetskog klupskog prvenstva.

Od Arminije, pa u sljedećih 19 utakmica Lewandowski je nemilosrdno tresao protivničke mreže, no svemu dođe kraj, pa tako i njegovom nizu. Ali Poljak nije baš najbolje podnio to što nije zabio. Vidljivo je to bilo nakon utakmice, a fotografi su ga uhvatili vidno razočaranog, gotovo na rubu suza u trenutku kad ga je trener Julian Nagelsman pokušavao utješiti.

  • +6
FC Greuther Fürth - FC Bayern München, Bundesliga, 24.9.2021. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Sigurno je da će Lewandowski nadoknaditi propušteno u utakmicama koje dolaze, a prvi susret na kojem se može 'iskupiti' je onaj u Ligi prvaka protiv kijevskog Dinama u srijedu.

Lewandowski je i u ovu sezonu ušao fenomenalno, zabio je ukupno 11 golova u osam odigranih utakmica.