bundesliga

[FOTO] Bayern se i s igračem manje lako obračunao s posljednjom momčadi Bundeslige

24.09.2021 u 22:56

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 6. kola njemačkog nogometnog prvenstva vodeći Bayern bez problema je kao gost svladao posljednji Greuther Fürth 3:1

Bayern je poveo u 10. minuti. Za vodstvo Bavaraca glavom zabija Thomas Müller. Bio mu je to 218. gol u dresu Bayerna i sada je na trećem mjestu najboljih strijelaca u povijesti kluba (218 golova). Ispred njega su samo Gerd Müller (563 gola) i Robert Lewandowski (305 golova).

Drugi gol Bavarci zabijaju u 31. minuti, strijelac je bio Joshua Kimmich.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a na samom otvaranju drugog poluvremena Bayern ostaje s igračem manje nakon što je Benjamin Pavard napravio bespotrebno oštar prekršaj zbog čega mu je sudac opravdano pokazao izravni crveni karton.

  • +6
FC Greuther Fürth - FC Bayern München, Bundesliga, 24.9.2021. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

No, Bayern je i s desetoricom na terenu prejak za Fürth. Griesbeck je u 68. minuti zabio autogol za prednost Bayerna od 3:0, a domaća momčad je u 88. minuti ipak zabila počasni gol, za konačnih 3:1 strijelac je bio Itten.

Josip Stanišić ušao je u igru u 86. minuti za Bayern koji sada ima 16 bodova, tri više uz utakmicu više od drugog Wolfsburga, dok je Greuther Fürth ostao na dnu s jednim bodom.